Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
266
266

Зачинили журналіста у приміщенні, а активістку вдарили по обличчю: прокуратура розслідує події у міськраді Дніпра

Зачинили журналіста у приміщенні, а активістку вдарили по обличчю: прокуратура розслідує події у міськраді Дніпра

Прокуратура розслідує події у міськраді Дніпра у справі щодо перешкоджання роботі журналіста та побиття громадської активістки.

Про це повідомляють у прокуратурі, передає Nikopolnews.

За процесуального керівництва Центральної окружної прокуратури міста Дніпра за заявами журналіста Національної спілки журналістів України та активістки акції «Гроші на ЗСУ» розпочато кримінальні провадження за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисного вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 126, ч. 1 ст. 171 КК України).

Зачинили журналіста у приміщенні, а активістку вдарили по обличчю

За даними слідства, 23 жовтня 2024 року журналіст та громадські активісти прибули до приміщення Дніпровської міської ради під час проведення чергової сесії для спілкування з депутатами.

З метою перешкоджання виконанню журналістом професійних обов’язків, співробітник КП міськради не допускав його до сесійної зали та зачинив у сусідньому приміщенні.

Окрім цього, депутатка міськради штовхнула в обличчя активістку мирної акції.

Прокуратура розслідує події у міськраді Дніпра

Наразі тривають процесуальні та слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції № 4 Дніпровського районного управління поліції № 1 ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще новини Дніпропетровщини: Посадовці міськради Дніпра крали мільйони, замовляючи рекламу влади у манікюрниць і таксистів

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу