Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
359
359

Зарплати і пенсії з інвалідності у Дніпропетровській обласній прокуратурі: офіційний коментар

Зарплати і пенсії з інвалідності у Дніпропетровській обласній прокуратурі: офіційний коментар

З’явився офіційний коментар, в якому надано інформацію про зарплати і пенсії з інвалідності у Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Його оприлюднила пресслужба прокуратури, передає Nikopolnews.

Дніпропетровська обласна прокуратура зазначає, що відкрита до всебічного діалогу з громадськістю. Тому не може не відреагувати на поширення дезінформації і маніпулятивних публікацій щодо отримання пенсії по інвалідності та розміру заробітної плати керівництва обласної прокуратури.

Працівники органів Дніпропетровської обласної прокуратури, як і всі свідомі громадяни України, є платниками податків, – йдеться у повідомленні

Зарплати і пенсії з інвалідності у Дніпропетровській обласній прокуратурі

Зарплати і пенсії з інвалідності у Дніпропетровській обласній прокуратурі

Зазначається, що тільки за 9 місяців 2024 року з нарахованих заробітних плат до державного бюджету сплачено податків на суму понад 133 млн грн, з них податок на прибуток фізичних осіб (ПДФО 18%) – майже 85 млн грн та військовий збір (1,5%) – понад 7 млн грн.

Окрім того, обласною прокуратурою до Пенсійного фонду України сплачено податок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ 22%) на суму майже 100 млн грн.

Згідно ст. 86 Закону України «Про прокуратуру» на підставі рішення Пенсійного фонду України керівник обласної прокуратури Сергій Біжко отримує з 2020 року пенсійне забезпечення за вислугу років у розмірі 6 986 гривень на місяць.

Пенсію за вислугу років також отримує перший заступник керівника Валерій Прихожанов у розмірі 10 243 грн на місяць.

Заступники керівника Олександр Савенко, Руслан Вахітов та Олег Риженко не є пенсіонерами.

Ані керівник обласної прокуратури, ані його заступники не мають і ніколи не мали статусу особи з інвалідністю та не отримують відповідних пенсійних виплат.

В органах обласної прокуратури згідно зі штатним розписом працюють 644 прокурори. Серед них є 16 людей, які мають інвалідність це 2,5% від загальної кількості працівників.

Ще новини Дніпропетровщини: Довічне: вищу міру покарання отримав залізничник з Дніпра, який «зливав» дані про рух техніки ЗСУ

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу