Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1721
1721

Зґвалтування дівчини і пенсіонерки, розстріл човна біля Мар’янського – брифінг Олександра Вілкула

Ворог готує наступ на Кривий Ріг, але ми готові – Вілкул

В ході брифінгу голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів про злочини російських військових. Зокрема, про зґвалтування 16-річної дівчини і жінки похилого віку. А також про розстріл човна біля Мар’янського 7 квітня, передає Nikopolnews, посилаючись на сторінку Вілкула у Фейсбуці.

З військових питань у нас все нормально. Наші доблесні збройні сили успішно б’ють ворога на далеких підступах до Кривого Рогу. І ця новина хороша. Єдине, що було сьогодні (від ред. – вчора, 7 квітня) в межах Кривого Рогу – це падіння уламків ворожої ракети. Вибуху не було, одній людині неважко пошкодило ногу, – розповів Олександр Вілкул.

Але є і новини, від яких кров холоне в жилах

Відновлюючи мирне життя у звільнених селах Херсонської області, якими ми зараз займаємося, ми все більше і більше стикаємося зі страшними історіями. Такими, наприклад, як зґвалтування 16-річної вагітної дівчини та 78-річної бабусі в одному з сіл на Інгулецькому напрямку. Це те, чого ніколи не буде прощення – запевнив голова військової адміністрації.

Згадав він і про трагедію, яка сколихнула всю область. Розстріл човна з мирними людьми біля села Мар’янське Криворізького району.

Це сталося приблизно о 10 ранку 7 квітня. За словами Вілкула, орки на березі Каховського водосховища біля бази відпочинку «Світанок» розстріляли човник, який плив з боку Первомаєвки Херсонської області для того, щоб евакуювати людей з окупованої частини Херсонської області. Розстріляли на воді «Градами». На відстані 70-ти метрів від берега. У човні було 14 осіб. Троє діток і 11 дорослих. Двоє дорослих чоловіків і жінка загинули відразу. Дитина 13-ти років померла трохи пізніше. Сім осіб у лікарні і двоє зникли безвісти.

Це був сьомий рейс цього човна. Покидьки! Добре знали, що там мирні люди. Але розстріляли їх ракетами. Просто за те, що вони хотіли вижити. І це – воєнний злочин! І це – Гаазький трибунал. Ми на своїй землі. Ми не пробачимо ворогові жодної смерті, жодної сльозинки. У нас один шлях – перемогти або померти. У нас немає іншого шляху. За нами – наша Батьківщина, наші будинки і наші сім’ї. І я впевнений – ми переможемо! – резюмував Олександр Вілкул.

Біля Мар’янського рашисти розстріляли човен з 14 людьми – серед загиблих дитина

Село на Дніпропетровщині обстріляли «Градами» — без жертв

Окупанти обстріляли з «Градів» село на Дніпропетровщині

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×