Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1174
1174

«Холодноярівці» згадали жінок з 93 бригади, які віддали життя за Україну

«Холодноярівці» згадали жінок з 93 бригади, які віддали життя за Україну

«Холодноярівці» згадали жінок з 93 бригади, які віддали життя за Україну, передає Nikopolnews.

Вчора ми загадували жінок, які воюють за Україну. А нині хочемо згадати жінок-військових 93-ї бригади Холодний Яр, які поклали за Україну життя, – йдеться у повідомленні бригади

Клавдія Ситник

«Холодноярівці» згадали жінок з 93 бригади, які віддали життя за Україну

Медик 93 бригади Клавдія Ситник

1 лютого 2020 року на позиціях в районі села Новотошківське на Луганщині загинула медик Клавдія Ситник. Їй було 33 роки. Мала звання сержанта. Жінка потрапила під обстріл, коли несла ліки хворому. Отримала два осколкових поранення і кулю у груди трохи вище бронезахисту. Померла на руках у бойових побратимів, які її евакуювали.

Вона була родом з Харківщини, закінчила медичний коледж за фахом «фельдшер», практикувалась на швидкій допомозі. В лютому 2017 року уклала трирічний контракт зі Збройними Силами України. Служила в 54-й бригаді, в жовтні 2019 року перевелася до бригади холодноярців.

Клавдію поховали на Харківщині в рідній Зачепилівці.

Наталія Оксентюк

«Холодноярівці» згадали жінок з 93 бригади, які віддали життя за Україну

Медик 93 бригади Наталія Оксентюк

Також вчора була річниця загибелі медика Наталії Оксентюк. Їй було 24 роки. Мала звання молодший сержант.

8-го березня 2022 року вона брала участь у штурмі села Гусарівка на Харківщині. У БМП, на якому їхала Наталія, потрапив ворожий снаряд. Тіло дівчини змогли забрати лише після звільнення села наприкінці березня.

Наталія народилася на Дніпропетровщині. Здобула фах медсестри у базовому медичному коледжі. Згодом працювала за фахом у Покровську на Донеччині. 2020 року пішла служити до 93-ї бригади. Рятувала поранених побратимів під час ротації під Старогнатівкою. Планувала підвищити кваліфікацію й на момент повномасштабного вторгнення саме проходила навчання. Однак не встигла його завершити, адже російські окупанти почали обстрілювати навчальний центр.

Поховали Наталію на Дніпропетровщині.

Яна Рихліцька

«Холодноярівці» згадали жінок з 93 бригади, які віддали життя за Україну

Медик 93 бригади Яна Рихліцька

3 березня 2023 року загинула 29-річна Яна Рихліцька. Вона виїхала на евакуацію поранених в районі Бахмута і потрапила під обстріл.

До повномасштабного вторгнення «Яра», як її називали друзі та побратими, жила у Харкові й понад 5 років працювала рекрутеркою в ІТ-компанії Akvelon. З початком великої війни переїхала у Вінницю. Почала активно волонтерити, із серпня 2022 року працювала парамедиком у Бахмутському стабілізаційному пункті, рятуючи життя поранених. А з жовтня 2022 року продовжила службу у стабпункті, мобілізувавшись до лав ЗСУ й отримавши звання молодшого лейтенанта.

Поховали Яну Рихліцьку 7 березня у Вінниці на Алеї Героїв.

Ви назавжди залишитеся у наших серцях, наші любі дівчата! Ви загинули від рук окупаційних військ, рятуючи життя нашим воїнам. Вічна слава вам, Героїні! – пишуть побратими

Ще новини 93 бригади:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×