Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1352
1352

Жодного дня без обстрілів на Дніпропетровщині, найбільше страждає Нікопольщина – підсумки тижня

Жодного дня без обстрілів на Дніпропетровщині, найбільше страждає Нікопольщина – підсумки тижня

Підсумки тижня, що минає, на Дніпропетровщині, підбив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

Починаючи з минулої п’ятниці, 28 жовтня, на Дніпропетровщині не було жодного дня без обстрілів. Найбільше з районів області від ворожих атак страждає Нікопольський, – розповів Лукашук.

Від регулярних обстрілів, які тривають там вже кілька місяців, в районі пошкоджено або зруйновано більш ніж півтисячі багатоповерхівок і близько 1300 приватних будинків.

Від дій окупаційних військ російської федерації протягом тижня на Нікопольщині постраждали троє людей (дві жінки та чоловік), одна жінка загинула.

Всього ж від початку повномасштабного воєнного вторгнення рф в Україну внаслідок збройної агресії окупантів на території Дніпропетровської області загинуло 159 осіб, з них 6 – це діти.

Збільшилася кількість атак дронами-камікадзе. Починаючи з п’ятниці, зафіксовано влучання ворожих БПЛА по промисловим підприємствам та об’єктам енергетичної інфраструктури у Кам’янському районі, Кривому Розі та Павлограді. Але є й хороші новини: починаючи з п’ятниці, сили ППО збили над Дніпропетровщиною 21 дрон-камікадзе.

Окупанти били по області і ракетами: атаки сталися у понеділок і четвер. Ціллю були енергетичні об’єкти, промислове та водне підприємства.

Я нагадую про необхідність тотальної економії електроенергії: будь ласка, поставтеся до цього із розумінням та максимально відповідально, – закликав Лукашук.

Щодо розмінування територій області. Від початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України, групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС Дніпропетровщини знищено 6026 одиниць боєприпасів, з них:

  • на території Дніпропетровської області – 5423 одиниці сучасних та 291 одиниця застарілих боєприпасів;
  • на території Херсонської області – 312 одиниць сучасних боєприпасів.

В області побільшало переселенців. Станом на сьогоднішній день на Дніпропетровщині проживає 363,5 тисячі ВПО.

Кривий Ріг прийняв 64 тисячі осіб, Дніпро – 146,6 тисяч.

На Дніпропетровщині депутат допоміг збити ворожий дрон: що робити, коли бачиш БПЛА окупантів

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×