Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2376
2376

«Жили у погребі з квітня, але це не врятувало» – мешканка Великої Костромки розповіла, як загинув її чоловік

«Жили у погребі з квітня, але це не врятувало» - мешканка Великої Костромки розповіла, як загинув її чоловік

Мешканка Великої Костромки, що у Зеленодольській громаді на Дніпропетровщині, розповіла, як загинув від ворожих обстрілів її чоловік. Трагедія сталася у п’ятницю, а через декілька днів жінка поспілкувалася із журналістами, передає Nikopolnews.

Ця проста українська родина стала ще однією із десятків тисяч тих, кому приніс горе «руський мір». Люди мирно трудилися на своїй землі, де жили їх діди і прадіди. Нікому не робили і не бажали зла. І ось прийшли «асвабадітєлі». І звільнили від життя пана Володимира.

Ми жили у погребі з квітня, – розповідає дружина загиблого. – Кожну ніч спускалися, бо страшно. Бахкало постійно. А згодом вже і вдень ховалися. До нас прилітало – побило дах, вікна. Але все було нормально. А в п’ятницю… Сталося горе. Я поралася біля худоби, почула вибухи. Сказала чоловікові – давай, Вова, у погріб. Почали спускатися. Я перша. А він почав двері закривати. І як раз у цей момент прилетіло до нас у двір. Двері прошило уламками…. Він закричав, і одразу з нього – калюжа крові. Я кинулася до нього, підхопила. Теж була вся у крові…

«Жили у погребі з квітня, але це не врятувало» - мешканка Великої Костромки розповіла, як загинув її чоловік

Смертельно поранений чоловік помер на місці.

Наступного дня сусіди допомогли його вдові трохи підлатати побитий будинок, щоб у ньому можна було жити.

Жінка не збирається залишати свій дім навіть після трагедії, хоча діти кличуть до Зеленодольська.

Тут земля у нас, ми все життя на землі. Чоловік мій дуже любив землю, – плаче вона.

Згадує, що були у неї і викохані троянди, і виноградник. Все це знищили кляті орки.

Жінка вірить, що українські захисники виженуть ворога, не віддавши йому жодного клаптика нашої землі. Що ми все відбудуємо. І будемо ЖИТИ ще краще, ніж раніше. Каже, що обстрілів останнім часом стало менше, бо ЗСУ трохи відігнали загарбників.

Детальніше – на відео:

«Жили в погребі, але не врятувало» - мешканка Великої Костромки розповіла, як загинув її чоловік«Жили в погребі, але не врятувало» – мешканка Великої Костромки розповіла, як загинув її чоловік

Інформацію про те, що стало трохи спокійніше, підтверджує і начальник Криворізької районної військової адміністрації Євген Ситниченко. Він розповідає, що життя у Зеленодольській громаді і у Великій Костромці, зокрема, потроху налагоджується, люди повертаються додому. І на вулицях вже навіть можна побачити дітей.

Матеріали надані Криворізькою районною військовою адмінстрацією.

Обстріли Нікополя і Великої Костромки 21-22 вересня – розпочато розслідування

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×