Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2475
2475

«Знищили 63-х окупантів, вертольоти і літак» – Вілкул про наступ ЗСУ на Криворізькому напрямку фронту

«Знищили 63-х окупантів, вертольоти і літак» - Вілкул про наступ ЗСУ на Криворізькому напрямку фронту

Про наступ ЗСУ на Криворізькому напрямку фронту розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул в ефірі національного марафону 29 травня, передає Nikopolnews, посилаючись на gazeta.ua.

За словами Олександра Вілкула, ситуація на напрямку Кривого Рогу дуже напружена, але її контролюють Збройні сили України.

Ворог веде обстріли по всій лінії зіткнення з артилерії усіх типів. Зокрема, РСЗВ, ствольної артилерії, танків, мінометів.

ВСУ не стоять на місці, а проводять контратаку. На Криворізькому напрямку останнім часом українські воїни знищили щонайменше 63 окупанти, 19 одиниць техніки, у тому числі нові танки противника: Т 72, “Град”, артилерія, один літак Су 35, вертольоти.

За словами Вілкула, окупанти часто б’ють по мирних селах. У результаті вчорашнього обстрілу Кочубеївської громади отримали поранення чоловік та жінка. Їх евакуювали до лікарні.

“Жінці провели складну операцію на голові. Лікарі борються за її життя”, – розповів він.

Крім того, вчора ворог завдав кілька ракетних ударів в одну із промзон Кривого Рогу – по промисловому підприємству. Рятувальники ліквідовують наслідки.

“Наразі завдяки ЗСУ лінія фронту відсунута від міста. Ворога немає на території Криворізького району, як і ніде у Дніпропетровської області. Лінія фронту знаходиться близько 50 кілометрів від Кривого Рогу. Тобто орки з таких знарядь, як РСЗВ “Град” уже не дістають до міста. Але ризики ракет, ризики літаків зберігаються”, – додав Вілкул.

У Кривому Розі офіційно зареєстрували 45 тис. внутрішньо переміщених осіб. Насправді їх близько 60 тис. Більшість евакуювалися з Херсонської області.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×