Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2527
2527

«Бачу ознаки згоди України і росії на створення зони безпеки довкола ЗАЕС», – Гроссі

«Бачу ознаки згоди України і росії на створення зони безпеки довкола ЗАЕС», – Гроссі

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі зробив обнадійливу заяву щодо створення ядерної зони безпеки довкола ЗАЕС, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Зазначається, що Шроссі на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку провів зустрічі з главою МЗС України Дмитром Кулебою та очільником закордонного відомства росії, під час яких обговорив ситуацію з ядерною безпекою в контексті російсько-української війни.

Керівник МАГАТЕ повідомив, що бачить ознаки згоди як України, так і росії на створення зони ядерної безпеки довкола Запорізької атомної електростанції. Після спілкування з Дмитром Кулебою Гроссі заявив про готовність знову приїхати до України, щоб прискорити перемовини.

«Ми розпочали конструктивні й активні консультації з міністром закордонних справ України щодо створення зони ядерної безпеки на ЗАЕС. Сподіваюсь, що незабаром відвідаю Україну. І, можливо, пізніше, у певний момент часу – росію», – сказав він.

Гроссі додав, що процес потрібно пришвидшити: «З урахуванням серйозності ситуації й того, що відбувається на місці, маємо рухатися швидко. Ми намагаємося, щоб це сталося якнайшвидше».

Цього тижня в ООН обговорять створення зони захисту навколо ЗАЕС

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×