Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2713
2713

Четвертий блок ЗАЕС працює при 280 градусах, не ремонтується і несе загрозу – Енергоатом

Четвертий блок ЗАЕС працює при 280 градусах, не ремонтується і несе загрозу – Енергоатом

Четвертий блок ЗАЕС працює при 280 градусах, не ремонтується і несе загрозу. Про таке заявив директор Енергоатому Петро Котін, передає Nikopolnews, з посиланням на УНІАН.

Четвертий енергоблок Запорізької АЕС (ЗАЕС), який перебуває у стані гарячого зупину, продовжує працювати на 280 градусах цельсію, але не ремонтується. Через це він несе загрозу.

Про це під час прес-конференції 7 серпня кореспонденту УНІАН розповів голова НАЕК “Енергоатом” Петро Котін, зазначивши, що в усьому світі є регламенти і правила: як потрібно перевіряти обладнання та як ремонтувати, але цього всього з боку окупантів не робиться.

Четвертий енергоблок у гарячому зупині несе загрозу. Його обладнання не ремонтується, але продовжує працювати. А працює блок на 280 градусах цельсія… З технічної точки зору обладнання, яке вони тримають довгий період під тиском, – це небезпечно, – сказав Котін

Четвертий блок ЗАЕС як і всі інші має бути зупинений

При цьому він зазначив, що в охолоджувачі ЗАЕС поки що достатньо води для безпеки станції.

Тієї води, яка є, вона поки що йде, але буде рівень, на якому вона зупиниться. І цієї води все одно вистачатиме для того, щоб забезпечити безпеку станції, але не роботу енергоблоків. Усі енергоблоки потрібно зупинити повністю – наголосив Петро Котін.

Детальніше про це у відео нижче.

Ще новини ЗАЕС: Окупанти на ЗАЕС розігріли один енергоблок до параметрів запуску – що це означає і чим небезпечно

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×