Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4566
4566

«Невідомо, чи вдасться відновити ЗАЕС» – експерт

«Невідомо, чи вдасться відновити ЗАЕС» - експерт

Невідомо, чи вдасться відновити ЗАЕС, заявив ексочільник Державної інспекції ядерного регулювання Григорій Плачков під час брифінгу «Ситуація на ЗАЕС та ядерна безпека», проведеного Медіацентром Україна – Укрінформ, передає Nikopolnews.

Плачков нагадав, що окупаційна адміністрація Запорізької АЕС перевела енергоблок №4 у стан «гарячий зупин», а це є грубим порушенням вимог ліцензії на експлуатацію та серйозним викликом для України.

Крім того, за словами експерта, окупанти привозять на станцію некомпетентних працівників, які можуть зашкодити подальшій роботі енергоблоків ЗАЕС.

На мій погляд, найапокаліптичніший сценарій, що після повернення ЗАЕС під контроль України ми не зможемо швидко поновити її для комерційної експлуатації та підключити енергоблоки до енергетичної системи. Або будемо дуже довго її ремонтувати, або не зможемо відновити її взагалі, – додав колишній очільник ДІЯРУ

Нагадаємо, 24 липня, попри вимоги Держатомрегулювання та НАЕК «Енергоатом», на тимчасово окупованій Запорізькій атомній електростанції на виконання наказу нелегітимного керівництва перевели енергоблок №4 у стан «гарячий зупин». Таким чином, станом на зараз вже два блоки перебувають у  стані гарячого зупину.

Відповідно до наказів Держатомрегулювання від 18 серпня 2022 року та від 28 червня 2023 року, всі енергоблоки Запорізької АЕС мають перебувати у стані “холодний зупин”.

Ще новини ЗАЕС: Яким може бути найгірший сценарій теракту на ЗАЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×