Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2900
2900

Енергодар: у Генштабі розповіли, що відбувається у місті

Енергодар: у Генштабі розповіли, що відбувається у місті

Сьогодні на слуху у всієї України Енергодар. Адже саме тут знаходиться найбільша в Європі АЕС, на даний момент захоплена росіянами. Окупанти вже майже 10 місяців обстрілюють з Енергодара і його околиць Нікопольський район, що знаходиться на протилежному березі Каховського водосховища. ЗСУ не можуть адекватно відповідати на ворожі атаки через наявність ядерного об’єкту, за яким і у якому ховаються російські війська. Зараз ситуація загострилася.

Про Енергодар у своїх зведеннях згадав Генштаб ЗСУ 6 і 7 травня, передає Nikopolnews.

У ранковому зведенні 7 травня Генштаб повідомляє, що російські окупанти проводять евакуацію місцевих жителів з тимчасово захопленого Енергодара Запорізької області у напрямку населених пунктів Бердянськ та Приморськ, на місцеві бази відпочинку. Евакуації підлягають люди, які мають російські паспорти. При чому, в першу чергу потрапляють ті, хто погодився на російське громадянство в перші місяці окупації.

6 травня у вечірньому зведенні Генштаб повідомляв, що російські окупанти не перестають грабувати громадян України та підприємства на тимчасово захоплених територіях. У Енергодарі, станом на 5 травня, на території підприємства “Електропівденмонтаж-10” не лишилось жодного легкового автомобіля. Розграбовано склад, а також вивезено станкове обладнання.

Зазначається також, що на Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися і обстрілювати мирні населені пункти. Зокрема, обстрілював Бурлацьке, Вільне Поле, Новосілку, Новопіль Донецької області; Ольгівське,  Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Малу Токмачку, Новоданилівку, Малі Щербаки, Кам’янське Запорізької області; Нікополь – Дніпропетровської; Золоту Балку, Антонівку та місто Херсон. Завдав авіаударів по населених пунктах Веселе і Козацьке Херсонської області.

Читайте також: З міста-атомників евакуюють «гоблінів» і закрили паспортний стіл – що відбувається у місті 6 травня  

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×