Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1249
1249

Росія запустила фейк про ЗАЕС і Україну – про що саме йдеться

Росія запустила фейк про ЗАЕС і Україну – про що саме йдеться

Росія запустила фейк про ЗАЕС і Україну, заявивши, що Україна нібито відмовилася від ідеї створення захисної зони навколо ЗАЕС. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки і роз’яснює, що відбувається насправді, передає Nikopolnews.

Прокремлівські медіа пишуть, що Україна «не готова до реалізації ініціативи МАГАТЕ, яка виключила б атаки з території електростанції та проти неї».

Росія запустила фейк про ЗАЕС і Україну – про що саме йдеться

Насправді якраз Україна підтримує всі зусилля міжнародної спільноти щодо демілітаризації захопленої Запорізької АЕС, а рф не припиняє систематично обстрілювати ядерний об’єкт.

У серпні 2022-го на засіданні Радбезу ООН закликали негайно припинити всі військові дії поблизу станції, надати місії МАГАТЕ доступ до об’єкта та створити демілітаризовану зону навколо Запорізької АЕС.

Росія категорично відкинула заклики, однак у вересні погодилася на коротку місію МАГАТЕ. Тоді окупанти влаштували показовий обстріл у спробі зірвати візит. Попри це експерти МАГАТЕ підтвердили, що окупанти розмістили військовий персонал, транспортні засоби та обладнання на різних об’єктах ЗАЕС, що категорично суперечить усім нормам ядерної безпеки.

Після візиту на ЗАЕС очільник МАГАТЕ Гроссі офіційно анонсував початок переговорів з Україною та рф стосовно створення захисної зони навколо ЗАЕС.

Україна підтримала пропозицію щодо демілітаризації захопленого ядерного об’єкта. Однак рф продовжила ігнорувати міжнародні зусилля щодо захисту ядерної безпеки і навіть зробила спроби легалізувати захоплення української ЗАЕС.

Зрештою переговори зайшли в глухий кут, а окупанти продовжують ескалацію на станції.

Ще новини ЗАЕС:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×