Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4935
4935

Гарні новини з Нововоронцовщини: «скоро правий берег буде деокупований»

Гарні новини з Нововоронцовщини: «скоро правий берег буде деокупований»

Скоро правий берег Херсонської області буде повністю деокупований – так вважають у Нововоронцовці, що на півночі регіону, недалеко від кордону з Дніпропетровщиною. Про це мешканці пишуть у місцевому пабліку «Новини Нововоронцовщини», передає Nikopolnews.

У Нововоронцовській громаді останніми днями гаряче, але в хорошому сенсі, і люди зрозуміли, що зовсім скоро ЗСУ виженуть ворога.

Зранку по с.Осокорівка були арт та авіа удари від орків. Однак наші ЗСУ не забарилися з відповіддю. Сьогодні в нашому напрямку дуже гаряче. Але в позитивному сенсі. Так було і 29 серпня, але тоді ми зрозуміли, що стовідсотково окупації у нас не буде, а сьогодні стало ясно, що скоро правий берег буде повністю деокупований. Сьогодні цілий день шумно, але на душі приємно від такого шуму. Скоро все буде добре. Все буде  Україна, – написав місцевий волонтер Дмитро Бурлай увечері 1 жовтня.

Також він оприлюднив фото легендарного «Кавуна», повз який проїжджали всі на шляху до моря. В коментарях люди радіють, що «Кавун» знову наш.

Гарні новини з Нововоронцовщини: «скоро правий берег буде деокупований»

В ОК «Південь» тим часом повідомляють, що обстановка в операційній зоні південних регіонів залишається складною, але контролюється Силами оборони.

Противник і далі зосереджує зусилля на утриманні власних позицій. Активно здійснює повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами. Намагається вишукувати способи для покращення логістичного забезпечення своїх військ, продовжує налагодження альтернативних переправ та ремонтні роботи в районі Антонівського та Каховського мостів. Водночас наносить ракетно-артилерійські та авіаційні удари по позиціях наших військ та мирних населених пунктах.

Нашою авіацією за день 1 жовтня завдано 9 ударів по ворогу, а ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано близько 550 вогневих завдань, зокрема по ворожих логістичних центрах та районах зосередження живої сили й техніки.

Втрати ворога за бойовий день складають:

  • знищено 64 окупанти;
  • склад з боєприпасами,
  • 2 самохідні гаубиці «Мста-С»,
  • 2 протитанкові ракетні комплекси,
  • 16 танків,
  • 11 одиниць іншої авто-бронетехніки.

Один БТР затрофеєний.

Радіючи успіхам, не слід забувати, як важко ЗСУ відвойовувати кожен метр української землі у ворога. А за Херсонщину росіяни будуть триматися зубами до останнього.

Гарні новини з Нововоронцовщини: «скоро правий берег буде деокупований»

Зокрема, в Інституті вивчення війни вважають, що для загарбників ця область навіть важливіша, ніж Луганська.

Поразка під Лиманом вказує на те, що президент росії володимир путін більше зацікавлений у тому, аби утримати окупаційний режим на території Запорізької та Херсонської областей, а не обороняти Луганщину. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

В ISW зазначили, що українські та російські джерела постійно вказують на те, що російські війська продовжували зміцнювати російські позиції в Херсонській та Запорізькій областях, попри недавній обвал Харківсько-Ізюмського фронту і навіть на те, що російські позиції довкола Лиману впали.

“Рішення не зміцнювати вразливі лінії фронту в районі Куп’янська та Лимана майже напевно було рішенням Путіна, а не військового командування, і передбачає, що путін набагато більше дбає про утримання стратегічних територій Херсонської та Запорізької областей, ніж Луганської області”, — йдеться у звіті.

Але щоб там не вирішував і не вигадував кривавий диктатор, нам своє робити. І наші українські воїни щодня наближають перемогу.

Ось так, наприклад, бійці 4 роти 206 батальону ТРО на Херсонщині перетворюють загарбників на гарних росіян:

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×