Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
154
154

Європарламент рекомендував країнам ЄС відмовитися від співпраці з Росатомом

Європарламент рекомендував країнам ЄС відмовитися від співпраці з Росатомом

Європарламент рекомендував країнам – членам ЄС відмовитися від будь-якої співпраці з Росатомом, а також підтримати зусилля щодо створення безпекової зони навколо ЗАЕС. Про це повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Напередодні роковин повномасштабного вторгнення рф в Україну Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав держави – члени ЄС заборонити Росатому здійснювати поточні інвестиції в критичну інфраструктуру в ЄС і взагалі всю його діяльність.

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, коментуючи це рішення Європарламенту, зазначив:

«В умовах російської агресії, що триває, надзвичайно важливо обмежити діяльність Росатома в усьому світі, адже від цього значною мірою залежить ядерна безпека людства».

І нагадав, що Росатом не просто на боці агресора, а є його співучасником, адже допомагає росії утримувати захоплену нею Запорізьку АЕС.

«Отже, Росатом напряму причетний до ядерного тероризму росії, до порушень міжнародного права та ядерної і радіаційної безпеки, хоч би як вони не казали про начебто зворотне. Треба усунути зокрема і представників Росатома на захопленій окупантами ЗАЕС, повернути її під контроль законного оператора – Енергоатома та відновити принципи безпеки ядерних об’єктів», – підкреслив керівник НАЕК

Європарламент також рекомендував активно підтримувати дипломатичні зусилля Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) зі створення безпекової зони навколо Запорізької АЕС в Україні та наголосив, що важливо зберегти цілісність інфраструктури й забезпечення легкого доступу до ядерних об’єктів для місій Агентства.

Також читайте:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×