Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2458
2458

Тимчасово окупована Запорізька АЕС вийшла з-під контролю – МАГАТЕ

Тимчасово окупована Запорізька АЕС вийшла з-під контролю – МАГАТЕ

Запорізька АЕС, яку російські військові захопили 4 березня, вийшла з-під контролю. Контакт із персоналом станції є, але він «неоднорідний»

Тимчасово окупована Запорізька АЕС вийшла з-під контролю. Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що з кожним днем ситуація там стає все серйознішою. Про це повідомляє Главком, передає NikopolNews.

«Всі принципи ядерної безпеки були порушені. На карту поставлено надзвичайно серйозну, надзвичайно серйозну і небезпечну справу», – сказав Гроссі, нагадавши, що на початку повномасштабного вторгнення РФ біля станції були обстріли.

Тимчасово окупована Запорізька АЕС вийшла з-під контролю – МАГАТЕ

Зараз її контролюють росіяни, проте там все ще є українські працівники. Це призводить до конфліктів та насилля. За словами Гроссі, контакт з персоналом є, але він «неоднорідний».

Гендиректор МАГАТЕ також додав, що ланцюжок поставок обладнання та запасних частин на АЕС був перерваний: «Ми не впевнені, що станція отримує все, що їй потрібно».

Раніше повідомлялося, що росіяни планують облаштувати великий склад з боєприпасами в тимчасово окупованому Енергодарі впритул до Запорізької атомної електростанції. Також загарбники розміщують ракетні комплекси на захопленій ЗАЕС.

Днями державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що окупанти перетворили Запорізьку атомну електростанцію на «ядерний щит».

В окупованому Енергодарі пролунали вибухи, горів готель в центрі міста, де жили окупанти

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×