Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
41681
41681

«Кажуть, що підуть на Кривий Ріг, але дірку від бублика їм» – ситуація на Криворізькому напрямку фронту 7 червня

«Кажуть, що підуть на Кривий Ріг, але дірку від бублика їм» - ситуація на Криворізькому напрямку фронту 7 червня

Якою є ситуація на Криворізькому напрямку фронту 7 червня, Nikopolnews розповідає, посилаючись на ряд джерел.

Що кажуть у Генштабі

Згідно інформації, оприлюдненої увечері 7 червня Генштабом ЗСУ, на Південнобузькому напрямку фронту, до якого відноситься і Криворізький напрямок, противник основні зусилля зосереджував на веденні розвідки, утриманні займаних рубежів та відновленні втрачених позицій. Крім того ворожі підрозділи, вогнем артилерії, намагаються не допустити створення сприятливих умов для ведення контрнаступу нашими військами у Херсонській та Миколаївській областях.

Оперативне командування «Південь»

Ситуація у даній зоні відповідальності 7 червня залишається стабільно напруженою, повідомляє командуванні.

Продовжуються бойові дії на зайнятих рубежах.

Ворог вперто б’є  реактивними системами залпового вогню по населеним пунктам в напрямку просування наших військ.

Так вночі 7 червня було вкрито вогнем Велику Костромку, де зруйновано два приватних будинки, одна цивільна особа поранена. А також нанесено удар по Баштанці. Ворожим вогнем зруйновано будівлі районної адміністрації та спортивної школи, а також приватний будинок. Двоє місцевих мешканців загинули, один отримав поранення.

На окупованій Херсонщині, на внутрішніх блокпостах, рашисти отримали дозвіл свого командування розстрілювати цивільних, які здаються їм підозрілими. Навіть перевіряючи вантажівки з сільгосппродукцією, окупанти готові нищити все без розбору.

З метою відновлення втраченого положення ворог, за підтримки артилерії та армійської авіації, здійснив наступальні дії в напрямку Лозове – Біла Криниця, успіху не мав.

Для уточнення позицій наших військ застосовував БПЛА, вів повітряну розвідку.

Селище Високопілля (знаходиться поруч із Зеленодольськом, але на території Херсонської області)

Про ситуацію у селищі і в регіоні розповідає місцевий активіст Юрій Самохвалов.

За його словами, сьогодні місцеві мешканці мали надію, що буде змога вийти на підконтрольну Україні територію, але не так сталося, як хотілося – орки не дозволили вийти за межі окупованої території.

Вчергове причиною може бути названа безпека цивільних, але насправді всі розуміють, що рашистам абсолютно невигідно відпускати місцеве населення – тоді не буде за кого заховатися і з кого знущатися, – пише Юрій Самохвалов.

Він також нагадав, що цивільне населення Високопільської СТГ перебуває у катастрофічному стані – більше двох місяців тут відсутнє електричне, газове та водопостачання, тому єдиним спасінням зараз є тепла пора року.

У Високопіллі сьогодні знову були вертушки і гучно.

Судячи з усього, орків підштовхує керівництво у напрямку Князівки, знову чи то з переляку, чи то так задумано, починають вести розмови для населення, що вони от-от підуть на Кривий Ріг. Хочу нагадати, що такі розмови йдуть з березня місяця і результат таких розмов тільки один – дірку від бублика їм, а не Дніпропетровщина. Та й тут їм скоро буде кінець, – написав активіст.

Під Іванівкою сьогодні також було гучно – ЗСУ не дає спокою цим потворам і прикладає зусилля для очищення нашої землі, – резюмував він.

Нововоронцовка (Херсонська область)

Про ситуацію розповів місцевий волонтер Дмитро Бурлай.

Ситуація в регіоні, за його словами, в порівнянні з минулим днем залишається майже не змінною. Йдуть позиційні обстріли. Кожна сторона намагається втримати свої позиції, обмінюючись обстрілами.

В селищі все ще відсутнє водопостачання.

За інформацією жителів окупованих сіл трохи вирішено з продуктами харчування (не у всіх). Але залишається проблема з відсутністю ліків.

Лінія фронту залишається там же –  це межа між селами Осокорівка і Золота Балка та автодорога “Кавун”- Високопілля.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×