Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3993
3993

Коли звільнять ЗАЕС – прогноз військового експерта (відео)

Коли звільнять ЗАЕС - прогноз військового експерта (відео)

Військовий експерт Олег Жданов дав прогноз, коли звільнять ЗАЕС. Також він пояснив, чому окупанти не зможуть влаштувати ядерну катастрофу на станції, передає Nikopolnews.

Жданов натякнув, що Запорізьку атомну електростанцію буде звільнено вже цієї осені. При цьому експерт сумнівається, що в районі самого ядерного об’єкта будуть вестися бої.

Щодо ядерної катастрофи, Олег Жданов вважає такий розвиток подій дуже малоймовірним.

За його словами, станція розрахована навіть на ядерну війну невеликої потужності, тому знищити її звичайним озброєнням дуже складно.

“Навіть якщо ви порушите технологічний процес, не забувайте, що всі реактори мають кілька ступенів захисту. Не дивіться на Чорнобиль, не порівнюйте. У Чорнобилі мета експерименту була знайти прикордонний стан реактора перед вибухом… В принципі, як би це не звучало чорним гумором, мета експерименту була досягнута”, – зазначив він.

Сьогоднішній реактор, який працює в нормальному стані, має купу блокувань і захисту. Перше, що робить реактор – блокує активну зону і гасить її, охолоджується. Перезапуск реактора – це потім величезна проблема. У будь-якому випадку, навіть якщо виникає позаштатна ситуація, спрацьовує штатна система, яка гасить реактор”, – додав Жданов.

Нагадаємо, Запорізьку АЕС з 4 березня контролюють російські загарбники. Також під окупантами знаходиться місто-супутник АЕС – Енергодар. При захопленні станції окупанти відключили онлайн-моніторинг, щоб приховати свої дії від МАГАТЕ. В ніч на 4 березня російські влаштували стрілянину на майданчику Запорізької АЕС, що призвело до пожежі.

29.06 Оперативная обстановка. Танк "Армата" с Украинскими корнями. Олег Жданов военный эксперт.29.06 Оперативная обстановка. Танк “Армата” с Украинскими корнями. Олег Жданов военный эксперт.

Японський журналіст і блогер зняв сюжет про Енергодар і захоплену ЗАЕС: відео

Окупанти ставлять під загрозу безпечну роботу ЗАЕС – Головне управління розвідки

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×