Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5923
5923

МАГАТЕ дедалі більше непокоїть ситуація на Запорізькій АЕС

МАГАТЕ дедалі більше непокоїть ситуація на Запорізькій АЕС

МАГАТЕ непокоїть ситуація на Запорізькій АЕС, а саме умови праці, створені для працівників. Про це йдеться у заяві генерального директора організації Рафаеля Маріано Гроссі, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на ukrainian.voanews.

МАГАТЕ все більше занепокоєне умовами створеними для працівників Запорізької атомної станції, – говорить Рафаель Маріано Гроссі.

“Така ситуація на АЕС однозначно не може тривати . Нас інформують про те, що українські співробітники працюють в умовах надзвичайного стресу на об’єкті, що перебуває під контролем російських збройних сил. Нещодавні звіти викликають велике занепокоєння щодо стану співробітників”, – зазначає Гроссі.

МАГАТЕ дедалі більше непокоїть ситуація на Запорізькій АЕС

В дописі в Telegram, “Енергоатом” звернув увагу на залякування мешканців міста-супутника ЗАЕС Енергодара, який контролюють російські сили:

“Це дедалі жорсткіші залякування та викрадення людей із подальшими катуванням і тортурами”.

Гроссі озвучив свій намір якомога швидше провести візит на ЗАЕС з метою перевірки дотримання заходів безпеки на станції. Раніше український “Енергоатом” висловлювався проти такого візиту, вказуючи що станція перебуває під російською окупацією, і якщо офіційний візит буде здійснено, це означатиме легалізацію присутності загарбників на українській АЕС.

Гроссі ж наполягає, що візит МАГАТЕ є необхідним, також через загрозу фізичній безпеці, постачанню струму та логістичних мереж.

В своєму дописі в Telegram “Енергоатом” заявив, що станом на 24 червня 2022 року ЗАЕС працює “з дотриманням норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки”.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×