Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
323
323

Як будівельники Дніпропетровщини відновлюють Херсонщину (фото)

будівельники Дніпропетровщини

Як будівельники Дніпропетровщини відновлюють Херсонщину, розповіли у Дніпро ОВА. Роботи тривають в рамках проекту «Пліч-о-пліч», передає Nikopolnews.

«Пліч-о-пліч. Один з найважливіших проєктів. Ініціатива Президента, яку втілюємо в життя. Аби допомогти Херсонщині оговтатися від ворожої окупації. Відновлюємо будинки місцевих. Вже готові дев’ять – у Бобровому Куті та Ольгиному. Окрім цих населених пунктів, працюємо також в Старосіллі», – розповів начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Бригадир будівельників Валерій звітує про результати роботи в Ольгиному. Говорить, що чотири будинки вже відновили. Запевняє, усе зроблене капітально, по технології, утеплене. Деякі покрівлі оновлювали. Деякі зводили наново.

будівельники Дніпропетровщини

«Як тільки ми заїхали, людей було мало. Усі невеселі, понурі. Адже дехто тут всю окупацію провів. Невелика частина навіть зимувала в холодних побитих хатах. Зараз місцеві раді. З надією у майбутнє дивляться. Привітно нас приймають. Ось цей будинок, наприклад, коли відновлювали, завжди чаєм, кавою, молоком пригощали», – розповів Валерій.

Господар садиби Віктор досі не вірить, що його дім відремонтували. Зізнається, в хорошому сенсі у шоці.

будівельники Дніпропетровщини

«Я сам би не впорався. Дуже вдячний за допомогу. Все гарно зроблене, зі стелі не тече. Обживаємось потихеньку з родиною. Знову господарство завели. Гусей, курей. Порося купили», – сказав Віктор.

Чоловік тримає двох корів. Годувальниці пережили окупацію. За однією доглядав сусід, за іншою – сестра Віктора. Тварини дивом вцілили. Лише в однієї осколком ріг відбило.

Віктор разом із сім’єю виїхав на початку травня 2022 року . Повернулись у рідне село майже через рік.

«Три рази окупанти завертали назад. Коли, нарешті, випустили, зібралась колона із майже трьох десятків машин. Мікроавтобус, який їхав попереду, наїхав на міну. Там усі загинули. Страшно було. Далі вже у Кривому Розі нас зустрів зять», – згадує Віктор.

Як будівельники Дніпропетровщини відновлюють Херсонщину: фото

будівельники Дніпропетровщини

будівельники Дніпропетровщини

будівельники Дніпропетровщини

будівельники Дніпропетровщини

будівельники Дніпропетровщини

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×