Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
270
270

МАГАТЕ не має повного доступу до усіх об’єктів та обладнання на ЗАЕС – Держатомрегулювання

на ЗАЕС

МАГАТЕ не має повного доступу до усіх об’єктів та обладнання на ЗАЕС. Про це повідомили у Держатомрегулювання, передає Nikopolnews.

Представники постійної моніторингової місії на Запорізькій АЕС не мають можливості перевірити усі важливі для безпеки станції системи та обладнання. Про це 21 липня 2023 року в ефірі телеканалу «Рада» заявив в.о. Голови Держатомрегулювання – Головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков.

«Як звітує МАГАТЕ, військове обладнання, військова техніка знаходяться в турбінних відділеннях енергоблоків №№ 1, 2, 4. Втім перевірити, що там всередині цих тентованих вантажівок, представники МАГАТЕ не можуть. Російські окупанти не надають такої можливості. Також окупантами обмежується доступ до обладнання і систем важливих для безпеки», – сказав Олег Коріков.

МАГАТЕ не має повного доступу до усіх об’єктів та обладнання на ЗАЕС

МАГАТЕ

Він зазначив, що між запитами МАГАТЕ на доступ до тих чи інших систем, обладнання та фактичною перевіркою проходить значний проміжок часу. Цей час окупанти можуть використовувати для здійснення певних маніпуляцій з метою введення представників МАГАТЕ в оману.

«Окупантам, очевидно, є що приховувати. Адже рівень мілітаризації ЗАЕС значно зріс», – сказав очільник Держатомрегулювання.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×