Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
266
266

Уряд виділив понад 135 млн грн на питну воду для постраждалих областей через підрив Каховської ГЕС

підрив Каховської ГЕС

Уряд виділив понад 135 млн грн на питну воду для постраждалих областей через підрив Каховської ГЕС. Повідомляє Nikopolnews з посиланням на сайт Міністерства економіки України.

Додаткові кошти з резервного фонду спрямують на відновлення, реконструкцію чи капітальний ремонт водогонів, водозабірних споруд та насосних станцій, аварійних резервних ниток водозабірних споруд тощо у Дніпропетровській області.

За словами першої віцепрем’єр-міністерки – міністерки економіки України Юлії Свириденко, уряд відразу після здійснення Росією терористичного акту на Каховській ГЕС ухвалив низку рішень щодо допомоги людям та фінансування робіт із забезпечення водопостачання у постраждалих регіонах.

Ще понад 135 млн грн на питну воду для постраждалих областей через підрив Каховської ГЕС

підрив Каховської ГЕС

Одним із таких рішень було виділено близько 845 млн грн для Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

«На жаль, наслідки теракту виявилися гіршими, аніж прогнозувалося. Рівень води у Каховському водосховищі впав нижче критичного. І щоб забезпечити людей водою, потрібно реалізувати більш складні і вартісні технічні рішення. Саме тому ми виділили додатково на ці роботи 135,5 млн грн», – сказала Юлія Свириденко.

З урахуванням цього рішення загалом на заходи із забезпечення транспортування питної води до цих чотирьох регіонів країни, що постраждали від теракту на Каховській ГЕС, уряд виділив сумарно 980,5 млн грн. З них на відновлювальні роботи у:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×