Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
745
745

Підстанцію біля ЗАЕС знову атакували безпілотники 3 липня – МАГАТЕ

Підстанцію біля ЗАЕС знову атакували безпілотники

Підстанцію біля ЗАЕС знову атакували безпілотники 3 липня. Внаслідок чого сталися лісові пожежі.  Поранення отримали працівники підстанції.

Про це йдеться на сайті МАГАТЕ, передає Nikopolnews.

«Кілька безпілотників сьогодні(3 липня – авт.) вдарили по місцях поблизу майданчика, поранивши працівників і спричинивши лісові пожежі. Ці неодноразові атаки безпілотників становлять загрозу ядерній безпеці та життю людей і мають бути припинені», сказав директор МАГАТе Рафаель Гроссі.

Фахівці МАГАТЕ бачили густий дим і чули вибухи поблизу розподільчої станції 750 кіловольт (кВ) після того, як їм повідомили, що дрони врізалися в сусідній ліс, викликаючи пожежі під час вітряної погоди.

Підстанцію біля ЗАЕС знову атакували безпілотники

gettyimages 1244319909 737x415

«Цей останній інцидент створює додатковий ризик для ядерної безпеки, оскільки єдина залишилася лінія електропередачі 750 кВ ЗАЕС забезпечує електростанцію за межами майданчика, необхідну для охолодження шести реакторів під час холодної зупинки та для виконання інших важливих функцій ядерної безпеки та безпеки. Наразі лінія електропередач 750 кВ, а також резервна лінія 330 кВ все ще доступні, але ситуація залишається нестабільною», заявили у МАГАТЕ.

Вчора починаючи з 10:40 поблизу міста Енергодар три безпілотники влучили в одну з електропідстанцій. Постраждали 8 працівників, одному з яких знадобилася медична допомога.

Експертам МАГАТЕ повідомили, що ймовірний удар спричинив витік масла принаймні з одного з двох трансформаторів підстанції. Пошкодив верхню частину одного з них, а також лінію з’єднання.

image

«У зв’язку з цим постраждала підстанція «Радуга» наразі не працює, але Енергодар і прилегла промислова зона все ще отримують електроенергію. Підстанції є життєво важливими частинами системи виробництва, передачі та розподілу електроенергії», додали  на сайті МАГАТЕ.

Ще новини Енергодара та ЗАЕС: В Енергодарі зруйнували підстанцію «Луч» – МАГАТЕ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×