Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
533
533

Пожежа на ЗАЕС: мер Енергодара розповів, чи є небезпека

Пожежа на ЗАЕС

Як ми вже писали, ввечері 11 серпня сталася пожежа на ЗАЕС. На неї відреагував президент України Володимир Зеленський, МАГАТЕ й Енергоатом.

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов розповів «Новинам Приазов’я», чи є небезпека від цієї пожежі. Повідомляє Nikopolnews.

Дмитро Орлов заявив, що пожежа, яка сталася на ЗАЕС – це провокація російських окупантів, які зараз контролюють станцію.

Він пояснив, градирні, де сталася пожежа, використовувались в технологічному процесі для додаткового охолодження сирої води, яка є у водоймі-охолоджувачі для реакторів АЕС.

Пожежа на ЗАЕС: мер Енергодара розповів, чи є небезпека

градирня заес

«Градирні не працювали вже досить довгий час. Зазвичай вони працюють влітку та коли працює там досить суттєва кількість енергоблоків, бо деякі знаходились періодично в ремонтному стані. Зараз оскільки всі блоки в холодному стані, вони не працюють взагалі, там горіти взагалі нема нічому. Якщо окупанти туди щось не нанесли, що може горіти. Там виключно металеві конструкції й залізобетоні. Тому фізично там займатись було нічому горіти», розповів Дмитро Орлов.

foto 1

Дмитро Орлов не виключає, що таким чином, «окупанти вчергове намагаються звинуватити в атаках на ЗАЕС українських військових».

«Окупанти роблять там такі провокації, для того, щоб привернути увагу і звинувативши при цьому Збройні сили України. До чинних енергоблоків, до ядерних установок, там досить суттєва відстань – близько кілометра до найближчого енергоблока. Тому з погляду якихось ядерних радіаційних небезпек, їх немає. Радіаційний фонд зараз у нормі, такий який і був до цього моменту», додав міський голова Енергодара.

Ще новини ЗАЕС та Енергодара: “Greenpeace” на Нікопольщині: говорили з людьми про обстріли, ЗАЕС, МАГАТЕ, привезли спеціальні пристрої

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×