Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
495
495

Ризик теракту на ЗАЕС залишається — ГУР

Ризик теракту на ЗАЕС

Ризик теракту на ЗАЕС залишається. Про це розповів в марафоні «Єдині новини» представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Nikopolnews.

Він повідомив, що розмінування станції не проводилося.

«На жаль, ці важливі об’єкти — Кримський титан і Запорізька станція перебувають під окупацією. Проведено роботи з мінування об’єктів на території ЗАЕС і заводу Титан. Ситуація поки що не змінилася і розмінування там не відбувалося. Триває політика шантажу. Говорити про те, що теракт — вирішений сценарій, ми сьогодні не будемо. Але ця загроза існує, поки на цьому та інших важливих об’єктах перебувають російські окупанти», – сказав Андрій Юсов.

Ризик теракту на ЗАЕС залишається

Ризик теракту на ЗАЕС

Нагадаємо, Запорізька АЕС була захоплена російськими окупантами в березні 2022 року. Відтоді загарбники постійно втручаються в роботу українських фахівців, які перебувають на станції. Окупанти постійно піддають персонал станції залякуванням, вдаються до викрадень і змушують підписувати контракти з Росатомом.

22 червня президент Володимир Зеленський заявив, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на захопленій нею Запорізькій АЕС і «все для цього підготувала».

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×