Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
555
555

«Обікрали, а потім спалили будинок»: історія вчительки з села Бобровий Кут Херсонської області

з села Бобровий Кут

Історію вчительки з села Бобровий Кут Херсонської області розповіли на сайті «Дніпро ОДА». Повідомляє Nikopolnews.

Жінка  повернулася у село два місяці тому. Тепер разом з родиною вона починає все спочатку. У невеликій побитій хаті, яку придбали взимку. Оскільки, будинок сім’ї спалили загарбники.

«Дніпропетровщина – одна з 15 областей, які долучились до всеукраїнського проєкту «Пліч-о-пліч». Наш регіон буде відновлювати три села. Бобровий Кут – серед них», – говорить начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

з села Бобровий Кут

Староста Любов Кравець розповідає, що в окупації село було 8 місяців. Більшість мешканців – виїхали.

«В селі є вщент зруйновані будинки. Росіяни їх грабували, а потім випалювали. Дуже велика надія в нас на Дніпропетровщину. Сподіваємося, допоможуть все відновити. Аби люди могли повернутися. І село відродиться», – говорить Любов Кравець.

Серед тих, хто мріє про відбудову житла і вчителька англійської Ольга. Вона розповіла, що в окупованому Бобровому Куті її сім’я витримала місяць.

«Загарбники ходили по селу. Заходили у двір з автоматами. Могли і в дім увірватися. Це важко передати. Ми виїхали, рятуючи маленького сина», – каже Ольга.

з села Бобровий Кут

Будинок, в якому жила родина, росіяни спалили. Нічого не лишилося від літньої кухні. Знищили й машину, потрощили їхню сільгосптехніку.

«Після звільнення купили в селі вільну хату. Аби було, куди повертатися. Вона – після «панування» орків. В погребі була катівня. Туди водили чоловіків на допити. Скрізь залишки від снарядів. Суцільний смітник. Досі його вигрібаємо. Тут починаємо життя наново», – розповіла Ольга.

Відзначимо, що Дніпропетровщина допомагає відновлювати Херсонщину в рамках проекту «Пліч-о-пліч».

Будинок вчительки з села Бобровий Кут Херсонської області

з села Бобровий Кут

з села Бобровий Кут

з села Бобровий Кут

з села Бобровий Кут

з села Бобровий Кут

з села Бобровий Кут

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×