Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3581
3581

Люди з територій поблизу ЗАЕС можуть безкоштовно евакуюватися у безпечні регіони — Верещук

поблизу ЗАЕС

Люди з територій поблизу ЗАЕС можуть безкоштовно евакуюватися у безпечні регіони. Про це сказала віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в телемарафоні «Єдині новини», передає з посиланням на Суспільне Nikopolnews.

За її словами, якщо люди відчувають потребу виїхати, вони вже можуть це зробити.

«Так, у них є така змога. Вони можуть зателефонувати на гарячі лінії ОВА або 15 48 — до нас. Я знаю, що в п’ятницю телефонували на гарячу лінію люди з Нікополя. І ми сьогодні організовуємо евакуацію з Дніпропетровської області разом з ОВА», розповіла Ірина Верещук.

Вона наголосила, що така евакуація буде повністю безкоштовною.

«Тобто це потяги, коли люди зголосяться їхати, це харчування і проживання. До прикладу, Закарпаття, Буковина, Львівська область уже чекають, якщо є така потреба і люди відчувають, що готові їхати», пояснила Верещук.

Люди з територій поблизу ЗАЕС можуть безкоштовно евакуюватися у безпечні регіони

поблизу ЗАЕС

Якщо люди виїдуть і зафіксують своє місце перебування у котрійсь із областей, вони зможуть отримати і статус переселенця, і відповідну довідку. Верещук також розповіла, що у понеділок, 3 липня, провела нараду з питань евакуації з головами ОВА. Вони доповідали про плани евакуації.

«На сьогодні Запорізька ОВА — це 23 населені пункти, 4 територіальні громади. Ми чітко розуміємо, скільки там дітей, скільки маломобільних, скільки людей з інвалідністю, які потребують додаткового догляду. Отже, є розуміння, що робити, є підготовчі процеси, і ми їх проходимо», сказала Верещук.

Говорячи на ситуацію на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, міністерка порадила людям по можливості звідти виїхати.

«Знайти будь-які можливості і виїжджати. Не чекати поки окупант, як ми це бачили, до прикладу, після підриву ними ж ГЕС, нічого не зробив, щоб допомогти цивільному населенню. Так буде і в цьому випадку. Я щиро сподіваюся, що цього не буде … але ми маємо бути готові», сказала посадовиця.

Вона додала, що окупанти хочуть використовувати цивільне населення в якості живого щита.

«Не треба їм давати це робити, треба виїхати, перечекати, ми деокупуємо ці території, потім повернемося», додала Ірина Верещук.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×