Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
858
858

ЗАЕС завершила плановий перехід блоку № 5 на «холодну зупинку», а 4-го – на «гарячу» — МАГАТЕ

ЗАЕС

ЗАЕС завершила плановий перехід блоку № 5 на «холодну зупинку», а 4-го – на «гарячу». Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, передає Nikopolnews.

«Цю зміну статусу реактора ЗАЕС провела з метою проведення ремонтних робіт на 5 блоці, які можливі лише при холодній зупинці. Блок 5 був переведений на холодну зупинку вчора вранці (28 липня – ред.), через три дні після переведення блоку 4 на гарячу зупинку, його пара тепер використовується для очищення стічних вод на ЗАЕС», – йдеться у повідомленні.

При цьому, інші блоки залишаються в холодному режимі.

ЗАЕС  завершила плановий перехід блоку № 5 на «холодну зупинку»

ЗАЕС

Експерти МАГАТЕ на майданчику заохочували фахівців ЗАЕС досліджувати всі можливі варіанти встановлення зовнішнього котла замість вироблення необхідної пари. Це дозволило б на майданчику перевести всі блоки в стан холодної зупинки.

«Вчора 28 липня команда МАГАТЕ відвідала реакторний блок №5, де оглянула корпус реактора, басейн відпрацьованого палива та парогенератор. Команда зазначила, що все обладнання, здається, було в нормальному стані. Під час візиту не було жодних обмежень, і команда не помітила жодних мін чи вибухівки», – говорять у МАГАТЕ.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×