Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
503
503

ЗАЕС замінована, на її території перебувають бойовики – Зеленський дав інтерв’ю іспанським журналістам

ЗАЕС замінована

ЗАЕС замінована, на її території перебувають бойовики.Про це Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю іспанським журналістам, передає Nikopolnews.

На Запорізькій атомній станції зараз дуже небезпечна і гостра ситуація. Територія замінована та перебуває під контролем близько 500 озброєних бойовиків російської армії

«Сьогодні є спеціалісти, які говорять, що на охолодження реакторів має вплив підрив окупантами Каховської ГЕС, є спеціалісти, які це заперечують. Що насправді має вплив? Те, що Запорізька атомна станція замінована. І це факт», говорить Зеленський.

У МАГАТЕ підтверджують факт мінування території ЗАЕС. Але вони також кажуть, що сам реактор не замінований. Зеленський додав, що, за даними української розвідки, на ЗАЕС присутні близько 500 озброєних солдатів російської армії.

«Є чітке підтвердження від нашої розвідки, що на станції є близько п’яти сотень бойовиків. МАГАТЕ не знає кінцеву кількість, але вони говорять, що є велика кількість бойовиків зі зброєю, з гранатами. Є і важка зброя на території станції. Тому я вважаю, коли є мінування і зброя, тоді є небезпека», розповів очільник держави.

ЗАЕС замінована:  Зеленський дав інтерв’ю іспанським журналістам

Інтервʼю Володимира Зеленського провідним іспанським ЗМІ 01.07.2023Інтервʼю Володимира Зеленського провідним іспанським ЗМІ 01.07.2023

Президент України зазначив, що ГУР має інформацію про плани Росії здійснити викид на АЕС. На його думку, РФ робить усе, щоб заморозити війну в Україні.

«Окремий факт того, що дуже небезпечна і гостра ситуація зараз, – ми отримали від нашої розвідки інформацію про те, що зробити викид є в планах РФ. Усі кроки Росії робляться для того, щоб ми не деокупували наші території, щоб був заморожений конфлікт. Як це можна зробити? Підрив Каховської ГЕС, щоб увесь світ сказав, що це глобальний екологічний виклик і щоб заморозити конфлікт. Це їхня стратегічна ідея. Їм потрібен час, щоб посилити свою армію людьми, зброєю, щоб потім по готовності знову прийти й вбити нас, стерти з лиця землі. Це їхній план з перших днів окупації», сказав Зеленський.

Президент додав, що росіяни розуміють, що ми не стріляємо по станції, тому вони не можуть просто штучно зробити викид. Для цього вони шукають “формат і момент”.

«Це дуже небезпечно і ми про це говоримо так само як і про підрив ГЕС ще рік тому. Ми ділилися нашими даними з розвідками партнерів. Те саме відбувається зараз на Запорізькій станції», додав  Володимир Зеленський під час розмови з журналістами.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×