Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
559
559

Загиблому Захиснику з Енергодара просять надати звання «Герой України»: петиція

Захиснику з Енергодара

Загиблому Захиснику з Енергодара просять надати звання «Герой України». Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

«Прошу кожного з вас підтримати петицію про присвоєння почесного звання «Герой України» (посмертно) нашому земляку, командиру аеромобільної роти Десантно-штурмових військ ЗСУ, 21-річному Федану Савелію Дмитровичу», написав Дмитро Орлов у своєму Телеграмі.

З початком повномасштабної війни рф проти України, одразу після дострокового випуску з Одеської військової академії на 4 курсі, Савелій Федан долучився до лав Збройних Сил. У складі бойового підрозділу боронив Україну спочатку на Бахмутському, а потім і на Запорізькому напрямку.

Загиблому Захиснику з Енергодара просять надати звання «Герой України»: петиція

Захиснику з Енергодара

Попри свій юний вік, за мужність, професійні якості військового та офіцера він був нагороджений медаллю За участь в боях «Бахмутський рубіж», Срібним Хрестом, має відзнаку Міністерства оборони України «За зразкову службу».

27 серпня 2023 року, виконуючи чергове бойове завдання біля с. Роботине Запорізької області, Савелій загинув внаслідок мінометного обстрілу противника. Йому було всього 21 рік. Він нещодавно одружився та мав великі плани на життя.

«Хлопець загинув у бою за свободу та незалежність України, не встигнувши побачити своє рідне місто звільненим від окупантів. Жителі Енергодара пам’ятатимуть свого Героя, який сплатив надвисоку ціну за нашу майбутню Перемогу. Для енергодарців Савелій Федан назавжди залишиться уособленням таланту, мужності, відданості своїй країні, людської гідності та офіцерської честі», додав Дмитро Орлов.

Підтримати петицію можна за посиланням.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×