Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
370
370

Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту – Енергоатом

 Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту Енергоатом

Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту. 22 серпня через російські обстріли сталося пошкодження зовнішньої повітряної лінії ПЛ-330кВ «Запорізька ТЕС – Феросплавна».

Через неї окупована ЗАЕС отримувала живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб. Про це повідомили в Енергоатомі, передає Nikopolnews.

«Наразі ЗАЕС зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі ПЛ-750кВ «Дніпровська». У випадку її пошкодження виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів що охолоджують активні зони реакторів і басейни витримки палива ЗАЕС», йдеться у повідомленні.

Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту

photo 2024 08 23 09 45 10

Через присутність на окупованій ЗАЕС російських окупантів постійно поглиблюється її деградація на всіх напрямах експлуатації.

«До нещодавної пожежі, коли через недбалість або свідомий підпал повністю вигоріла одна з двох наявних градирень АЕС, зараз додалась подія з загрозою втрати зовнішнього живлення станції. Адже відсутність у загарбників компетентного, кваліфікованого та ліцензованого персоналу та перетворення ЗАЕС на військову базу робить неможливою безаварійну експлуатацію станції», говорять в Енергоатомі.

Там наголошують, що Запорізька АЕС повинна негайно перейти під контроль України.

Ще новини Енергодара та ЗАЕС:

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×