Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4569
4569

Мешканців Енергодара готують до мобілізації – заступник мера

Мешканців Енергодара готують до мобілізації – заступник мера

Мешканців Енергодара окупанти готують до мобілізації. Про це заявив перший заступник мера міста Іван Самойдюк в інтерв’ю проекту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя», передає Nikopolnews.

Жителів Енергодара, які залишилися в окупованому військовими РФ місті, поступово готують до російської мобілізації з метою кинути на війну проти України.

Вже йдуть кроки з поступової підготовки до мобілізації населення, яке залишилося на окупованій території Україні, аби в подальшому їх поставити в окопи та воювати проти України. Про це маємо говорити зараз всі, маємо попереджувати і застерігати. Тому що це закінчиться тим, що люди, які залишилися допомогти своїм рідним, можуть опинитися в окопах, в шинелях російської окупаційної армії, – наголосив він

Самойдюк зазначив, що багато хто залишається в Енергодарі через те, що окупанти відібрали в них українські паспорти, і вони не знають тепер, як виїхати з міста.

Тим часом багато мешканців Енергодара, які залишили місто, продовжують воювати у складі ЗСУ проти армії загарбників, аби звільнити захоплені землі, у тому числі і рідний Енергодар. І якщо росіянам вдасться мобілізувати чоловіків з окупованих територій, жителі одного міста, які ще два роки тому, були сусідами, або навіть родичі, можуть зустрітися одне з одним на полі бою пои різні лінії фронту.

Така практика для росії не нова, і вона є воєнним злочином.

На жаль, збільшується кількість полеглих в боях за Україну енергодарців. Буквально вчора міський голова Енергодара Дмитро Орлов повідомив про чергового Героя, який віддав життя за Батьківщину. Загинув енергодарець Мисніченко Юрій Сергійович.

Мешканців Енергодара готують до мобілізації – заступник мера

Юрію було 34 роки. Боронив рідну землю від російських окупантів у складі 54 окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув 17 лютого 2024 року, під час виконання бойового завдання.

Ще новини Енергодара: Переселенка з Енергодара розповіла, як намагалася потрапити в окуповане місто через Польщу, Білорусь і Росію

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×