Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
15628
15628

«Ми готуємось до наступу і чекаємо на наказ» – тероборона Енергодара звернулася до містян

«Ми готуємось до наступу і чекаємо на наказ» - тероборона Енергодара звернулася до містян

Тероборона Енергодара звернулася до земляків 12 червня – у день, коли місто відзначає свій 52-й день народження. Відео звернення оприлюднив на своїй сторінці міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

Шановні енергодарці! Ми, бійці 113 батальйону тероборони, який був сформований у місті Енергодар, вітаємо вас з днем міста! Ми знаємо як вам складно жити в окупації. Тому можемо побажати вам лише терпіння і терпіння. Зараз ми боронимо місто Запоріжжя, але ми готуємось до наступу і ми чекаємо на наказ на наступ. Україна буде звільнена! Енергодар буде звільнений! – йдеться у зверненні військовослужбовців.

Також вони звернулися до окупантів російською мовою і попередили їх про розплату за всі руйнування і смерті, які вони принесли в Україну.

Своєю чергою міський голова Енергодара Дмитро Орлов теж привітав земляків із Днем міста.

Сьогодні, 12 червня, Енергодар зустрічає 52-річницю із дня свого заснування. Сьогодні в нашому місті мало бути НАШЕ свято: добре, веселе та світле. Таке ж, яким є і сам Енергодар.  І ще напочатку року ми це свято планували. Як і багато інших добрих справ. Але з 24 лютого Енергодар  як і вся Україна живе в іншій реальності. Війна. Окупація. Вперше за свою історію,  більше ніж за півстоліття Енергодар опинився в неволі. В місті, ще донедавна такому затишному і вільному, зараз стало важко дихати. Тому що вільно дихається тільки тоді, коли є свобода. Коли над тобою не стоять озброєні і озлоблені окупанти. Тому так – сьогодні енергодарцям не до свята, –  констатував Дмитро Орлов.

Але воно обов’язково буде!  Буде після деокупаціі нашого рідного Енергодара. Після того, як на свої законні місця повернуться українські прапори. Після звільнення всіх його мешканців, які зараз сидять у підвалах тільки тому, що вони українці. Після того, як ця війна закінчиться нашою спільною перемогою. Тоді ми будемо святкувати, – додав міський голова.

Він побажаі мешканцям Енергодара непохитноі віри в те, що цей день обов’язково настане. Дмитро Орлов запевнив, що наші збройні сили, тероборона, активісти, волонтери, партизани – всі громадяни – кожен на своєму фронті – максимально наближають цей день.

Я не маю сумнівів в цьому. Вірте і ви. Нехай ця віра дає вам душевної  та фізичної  сили вистояти. Вберегти себе та зустріти перемогу. Енергодар – це Україна! Так було, так є і так буде завжди! – завершив Дмитро Орлов своє звернення.

Тим часом окупанти зібралися сьогодні святкувати в Енергодарі день росії.

Вчора пізно ввечері люди у військовій формі загарбників притягнули ручні ПЗРК на дах 14-поверхової будівлі напроти ДК «Современник». Саме там сьогодні мають відбутися «масові» святкові заходи, – пише місцевий Телеграм-канал Енергодар.

«Ми готуємось до наступу і чекаємо на наказ» - тероборона Енергодара звернулася до містян

«Ми готуємось до наступу і чекаємо на наказ» - тероборона Енергодара звернулася до містян

Наразі не відомо, чи то вони зі страху укріплюють тили, чи то готують провокації проти мирного населення для підготовки чергових раша-фейків і пропагандистських ЗМІ.

Енергодарців закликають бути пильними і обережними, та уникати участі у заходах, організованих окупантами. Адже можливі провокації.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×