Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
894
894

Мінують річки, ховаються в посадках і отримують по зубах: ситуація на Криворізькому напрямку фронту

Мінують річки, ховаються в посадках і отримують по зубах: ситуація на Криворізькому напрямку фронту

Ситуація на Криворізькому напрямку фронту залишається напруженою. Про неї Nikopolnews повідомляє, посилаючись на ряд джерел.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ рапортують, щр на Південнобузькому напрямку, до якого входить Криворізький, обстановка суттєвих змін не зазнала. Ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні займаних рубежів та вдосконаленні інженерного обладнання позицій.

Застосував ствольної та реактивну артилерію в районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Тополине, Князівка, Мурахівка, Червона Долина, Зоря, Котляреве, Новомиколаївка, Степова Долина, Таврійське, Лимани та Олександрівка.

На території Херсонської області, внаслідок щільних боїв, зокрема у населених пунктах Бериславського і Каховського районів, знищені будинки, вбиті та поранені мирні мешканці, замінована інфраструктура та берег річки, окупанти продовжують мародерство, викрадення місцевих жителів. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Активіст із Високопілля Юрій Самохвалов розповідає, що у першій половині дня 16 червня у селищі було дуже гаряче і гучно. Вірогідно, знову були вертушки. Потерпає північна частина Високопілля і дотичні вулиці.

Загарбники вчергове заборонили вихід цивільних через блокпости із Високопілля.

Іванівка впевнено очікує звільнення – вже декілька днів підряд орки отримують по зубам у цій місцині, учора теж вихватили добре, сьогодні ЗСУ продовжує впевнено їх лупити. До речі, дістають навіть на Архангельському у їхніх улюблених місцях розміщення! – пише активіст.

Всі чекають звільнення нашої землі. І хоча не все можна писати, скажу коротко – ведеться прискіплива, дуже зосереджена робота з визволення нашої землі. Опускаються руки – пригадайте хлопців у окопах, зберіться до купи і допомагайте, чим можете: словом підтримки, фінансами, фізично або у будь-який інший спосіб, – закликає він земляків.

Не змінилася в порівнянні з минулим днем ситуація у Нововоронцовці. Ворог здійснює обстріли по самому селищу і по селу Осокорівка. Підступно обстрілюэ житлові квартали.

Про це повідомляє місцевий волонтер Дмитро Бурлай.

Всіх жителів, хто залишився в селищі, прошу бути обережним. Звук виходу снаряду, який ви чуєте, це не є момент його виходу з точки вистрілу. Після почутого звуку “виходу” у вас є 3-4 секунди для вашого укриття, – пояснює він.

Ситуація в окупованих населених пунктах, за його словами, незмінна. Окупаційні війська “наполегливо рекомендують” цивільному населенню приступати до збору врожаю. Самі ж окупанти ховають свою техніку в посадках між селами.

Звідти, можливо, і здійснюють обстріли неокупованих ними територій, – пише волонтер.

Як повідомлялося раніше, сьогодні ворог декілька разів обстріляв Криворізький район. У Великій Костромці, що належить до Зеленодольської громади, зруйновано приватні будинки. А у Широківській громаді згоріло поле пшениці внаслідок обстрілів. Площа пожежі – 100 га.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×