Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
13079
13079

На кордоні з Дніпропетровщиною може бути друга «Буча» (відео)

На кордоні з Дніпропетровщиною може бути друга «Буча» (відео)

На початку квітня 2022 року, після деокупації територій Київщини увесь цивілізований світ здригнувся від звірячих злочинів, скоєних російськими загарбниками у Бучі, Ірпені, Бородянці та інших населених пунктах, де стояли окупанти. Сьогодні ж у різних ЗМІ та соцмережах все голосніше говорять про те що друга «Буча» може бути на кордоні з Дніпропетровщиною – у селищі міського типу Високопілля.

Від Високопілля Херсонської області, захопленого росіянами, до вільного Зеленодольська Дніпропетровської області всього півгодини їзди і 19 кілометрів. Але сьогодні між цими сусідніми населеними пунктами – справжня прірва. Прірва під назвою «руський мир».

На кордоні з Дніпропетровщиною може бути друга «Буча» (відео)

Мешканці Високопільської громади, яким вдається вирватися з окупованої території, плачуть від щастя на першому українському блок-посту. Тільки от, на жаль, далеко не всім щастить вибратися… Загарбники неохоче випускають своїх заручників. Бо якщо у населених пунктах не буде мешканців, ЗСУ буде легше звільняти території. Окупанти це добре розуміють.

Люди намагаються потрапити на підконтрольну території України у будь-який спосіб. Іноді доводиться йти багато кілометрів пішки, у тому числі по замінованим полям і посадкам.

Над тими жителями, які ще лишилися у селищі, окупанти знущаються. Мародерять, грабують, принижують. Особливо звірствують так звані «ДНР-івці». За словами мешканців, вони зовсім н керовані, часто бувають напідпитку, люто ненавидять українців. А ще страшенно заздрять. Бо Високопілля до приходу росіян і їх поплічників було красивим, затишним селищем. Навіть російські військові іноді шоковані поведінкою вояк з «ДНР».

На території громади масово зникають люди. Особливо часто вивозять у невідомому напрямку чоловіків. А 1 червня у Високопіллі окупанти розстріляли подружню пару.

Навесні територіальна громада піддавалася масованим обстрілам. В результаті всі адміністративні будівлі громади зруйновані. Багато зруйнованих приватних будинків. В окупованій частині громади відсутні комунікації, а також мобільний зв’язок. Тож дізнатися достеменно, що там відбувається прямо зараз, проблематично. І всі ми можемо по-справжньому жахнутися, коли Високопілля буде звільнене…

Журналісти каналу «Новини Приазов’я» підготували великий сюжет, присвячений Високопіллю, передає Nikopolnews. Кореспонденти взяли інтерв’ю у голови громади Ганни Шостак-Кучмяк, у мешканців, їх родичів тощо.

У відео нижче – матеріал наших колег. Україна повинна знати, що відбувається на Херсонщині. Яка так чекає на звільнення!

«Друга Буча»? Російські військові руйнують Високопілля | Новини Приазов’я«Друга Буча»? Російські військові руйнують Високопілля | Новини Приазов’я

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×