Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1248
1248

На окуповану ЗАЕС завезли близько 100 нових «гастролерів»

На окуповану ЗАЕС завезли близько 100 нових «гастролерів»

На окуповану ЗАЕС завезли близько 100 нових «гастролерів». Про це повідомляє Телеграм-канал «Енергодар», передає Nikopolnews.

Зазначається, що український персонал вже понад рік захопленої ЗАЕС продовжує чинити опір російським окупантам та відмовляється співпрацювати з ними. Відтак загарбникам дедалі більше бракує кваліфікованих фахівців-атомників.

Аби хоч якось підтримувати умовну безпеку станції, яку вони самі ж перетворили на військову базу, росіяни завезли туди ще близько сотні працівників з російських АЕС.

Заманити «фахівців» вдалось обіцянками подвійної зарплати – від росатома та від фейкової фірми, яка займалась таким рекрутингом. Ба більше: за тими, хто згодився на цю авантюру,  залишили їхні робочі місця на атомних станціях рф, куди вони зможуть повернутися після закінчення «контракту» на ЗАЕС, – пише ТГ «Енергодар».

Автор додає: окупанти сподіваються, що «свіжоприбульці» зможуть замінити оперативний персонал Запорізької АЕС. Але це марне сподівання. Адже кваліфікації та досвіду для цього не вистачає, а навчати потвор-окупантів українські патріоти відмовляються.

Брак фахових працівників, які можуть забезпечити повноцінну життєдіяльність тимчасово захопленої Запорізької АЕС, констатує і Генеральний штаб ЗСУ. І це означає, що проблема набула масштабів, які загарбникам вже не вдається приховувати.

Ще новини Енергодара і ЗАЕС:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×