Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
989
989

На півдні гаряче: що відбувається на фронтах у Херсонській і Миколаївській областях

На півдні гаряче: що відбувається на фронтах у Херсонській і Миколаївській областях

Про те, що відбувається на фронтах у Херсонській і Миколаївській областях, розповіли в оперативному командуванні «Південь», передає Nikopolnews.

В операційній зоні південнобузького напряму обстановка стабільно складна, але контрольована. Продовжується знищення ворожих запасів та резервів, ураження пунктів управління та вогневий контроль транспортних шляхів.

Вороже військо здебільшого деморалізоване, однак відчайдушно чинить опір.

Намагаючись втримати оборону на суходолі, ворог продовжує артилерійсько-мінометні обстріли, а також авіаційні й ракетні удари по наших позиціях, по мирних населених пунктах, по місцевих мешканцях.

Тричі протягом минулого дня винищувачами та штурмовиком нанесено ракетні удари по наших позиціях в Бериславському район, без втрат. Натомість, одному зі штурмовиків нанесено ураження. Результати дорозвідуються.

Ворог здійснив бомбардування фугасними п’ятсоткілограмовими авіабомбами Миколаївського району, де поранено одну цивільну особу.

Продовжував атакувати Миколаївщину, випустивши ракету повітряного базування з винищувача Су-35 по Березнегуватській громаді. Сили протиповітряної оборони спрацювали відмінно, ракету знищено.

Нашою авіацією завдано 18 ударів по командним і опорним пунктам, по складах з боєприпасами і пально-мастильними матеріалами та по логістично-транспортних потужностях.

Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано низку вогневих завдань по 9 пунктах управління, 2 поромних переправах, 2 пунктах управління безпілотниками, по засобах протиповітряної оборони та по скупченню ворога.

Триває вогневий контроль над Антонівським, Каховським та Дар’ївським мостами.

Встановлено, що за підсумками бойового дня ворожі сили зменшились на 102 рашисти, 6 танків, гаубицю «Мста-Б», реактивну систему залпового вогню «Град», мобільний 120-ти мм міномет, 8️ одиниць авто-бронетехніки.

Знищено 5️ складів боєприпасів в Баштанському, Бериславському та Херсонському районах. Уражено пункт управління безпілотниками в районі Правдиного та поромна переправа біля Козацького.

В Чорному морі корабельне угруповання змін складу та задач не зазнало. Напоготові як і раніше 3 носії ракет типу «Калібр», 1️ з яких підводний. Сумарний залп складає 20 ракет.

Загрози і прогнозовані ворожі активності свідчать про необхідність оперативно і правильно реагувати на сигнали повітряних тривог. Будьте пильними та уважними, не нехтуйте попередженнями про небезпеку ані з повітря, ані на узбережжі, ані в прибережних водах, – закликають в ОК “Південь

Наша свідомість і вдумливість – краща зброя проти фейків і ворожої пропаганди, відповідальне ставлення до сигналів повітряної тривоги – спосіб убезпечити себе і близьких. Довіра силам оборони – це впевненість у нашій Перемозі! – додають у командуванні.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×