Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
9934
9934

На півдні збирається «ТЬМА» – невтішний аналіз ситуації на Криворізькому, Херсонському і Миколаївському напрямках

На півдні збирається «ТЬМА» – невтішний аналіз ситуації на Криворізькому, Херсонському і Миколаївському напрямках

Військовий оглядач, координатор групи “Інформаційний спротив”, полковник Збройних сил України, експерт з питань оборонного планування, застосування військ та розвитку ЗСУ, учасник АТО на Донбасі Костянтин Машовець дав аналіз ситуації на Криворізькому, Херсонському і Миколаївському напрямках, передає Nikopolnews, посилаючись на Телеграм-канал оглядача.

Якщо коротко, за словами Костянтина Машовця, на Півдні збирається справжня «ТЬМА». Росіяни накопичують тут стільки сили, що цього явно забагато для ефективної оборони і навіть для тактичних контратак.

Все це очевидно для чогось більшого, – вважає експерт.

Ми виділили основні тези розлогого аналізу ситуації Костянтина Машовця:

  • На півдні концентруються: комбінація з 35-ї, 36-ї та 5-ї ОВА східного військового округу та 2-х армій (49-ї та 58-ї ОВА) південного округу + головні сили ‘усієї пдв росії’ + не менше 3 ‘не останніх бригади МП + 3 бригади спеціального призначення.
  • Всі автомобільні та залізничні комунікації противника у Запорізькій, Херсонській, Донецькій областях, на півострові Крим та Ростовській області зараз просто «забиті» військами армій східного ВО, які зараз активно переміщуються до Південної операційної зони.
  • Обсяг та темпи переміщення живої сили, ОВТ, матеріальних засобів та предметів матеріально-технічного забезпечення такий, що комунікації просто не витримують. Їхня реальна пропускна спроможність, судячи з усього, просто уповільнює весь цей процес, вибиваючи його із встановленого російським військовим командуванням графіка. Так, наприклад, російська дирекція Кримського мосту була вимушена на півдоби скасувати переміщення через залізничний міст будь-яких цивільних поїздів, через необхідність пропустити через нього в належний час і належну кількість військових ешелонів. І це вочевидь не «штатна ситуація».
  • Основу угрупування на Півдні будуть складати війська Східного військового округу росії, у тому числі 35-та загальновійськова армія, відома усьому світу своїми «яскравими подвигами» під Києвом (жорстокі ґвалтування і тортури, вбивства, пральні машини, собачі будки тощо). Саме у складі цієї армії воює банда катів, мародерів і насильників – 64-та окрема мотострілкова бригада, яка засвітилася у трикутнику Буча-Ірпінь-Гостомель. У кількості 10-12 БТГр/ТГр ця армія вже прибула з-під Ізюму до оперативно-тилового угрупування Південь (район Софіївка-Горностаївка-Кривий Ріг-Воскресенська).

Щодо трьох зруйнованих і напівзруйнованих мостів і великих надій на це експерт пропонує ознайомитися з наступною інформацією:

  • Для того щоб забезпечити перекидання ДОДАТКОВИХ сил та засобів у ‘зону відповідальності’ свого угруповання військ, що діє на Криворізькому напрямку, після ушкодження Антонівського мосту Силами оборони України противник навів понтонну переправу через Дніпро у районі н.п. Львів.
  • Більше того, в районі Даріївки командування військ противника просто демонтувало понтонну переправу через р. Інгулець, оскільки йому вдалося відновити міст поблизу перекриттям пошкоджених ділянок сталевими плитами.
  • У свою чергу, 28 липня противник після проведення інженерних робіт на шлюзі Каховської ГЕС (накрили дорожнє полотно армованими плитами завтовшки 160 мм) продовжує перекидати ОВТ у напрямку Веселого – Широка Балка – (ймовірно) Чарівне.

Тож Костянтин Машовець вважає, що на даний момент ураження мостів не допомогли зупинити ОРДУ.

Більш детальний аналіз – у Телеграм-каналі автора.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×