Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5595
5595

На ЗАЕС прибула нова група МАГАТЕ, а росіяни намагаються перевести станцію до своєї енергосистеми

На ЗАЕС прибула нова група МАГАТЕ, а росіяни намагаються перевести станцію до своєї енергосистеми

На ЗАЕС прибула нова група експертів МАГАТЕ. Про це повідомляється на офіційному сайті Міжнародного агентства з атомної енергії, передає Nikopolnews.

На станцію 3 листопада прибули чотири експерти, які замінять своїх колег. По факту МАГАТЕ провело ротацію. Нова команда експертів має пересвідчитися в безпечній й надійній роботі станції.

Це вже друга ротація експертів агентства на ЗАЕС від започаткування спецмісії у вересні цього року.

Тим часом загарбники планують перевести станцію до своєї енергосистеми. Вони спробують зробити це протягом наступних двох тижнів. Такий прогноз оприлюднив Інститут вивчення війни, пише Енергоатом.

Після підтверджених висновків Міжнародного агентства з атомної енергії, що українська влада не використовує ядерні матеріали не за призначенням, загарбники можуть спробувати перевести тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію в російську енергосистему.

«російська влада намагається змусити перевести ЗАЕС до російської енергомережі, описуючи російський контроль як єдину можливість забезпечити електроенергією Запорізьку АЕС і теплом Енергодар та прилеглу територію», – повідомив Інститут вивчення війни (IWS).

У цей самий час МАГАТЕ заявило, що ЗАЕС живлять резервні генератори та їм вистачить палива на 15 днів.

«російська окупаційна влада може передати ЗАЕС у російську енергомережу протягом цього 15-денного терміну», – зазначили аналітики IWS.

Звернення керівника Енергоатому до працівників ЗАЕС: «Не зраджуйте рідну станцію!»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×