Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1789
1789

Навколо ЗАЕС має бути створена 30-кілометрова зона безпеки, – Денис Шмигаль

Навколо ЗАЕС має бути створена 30-кілометрова зона безпеки, – Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України на брифінгу в Нью-Йорку, що демілітаризація Запорізької атомної електростанції є стратегічним завданням не тільки для України, але для всієї Європи. За його словами навколо ЗАЕС має бути створена 30-кілометрова зона безпеки, передає Nikopolnews, посилаючись на Енергоатом.

«Своїми діями на Запорізькій АЕС росія поставила всю Європу на межу ядерної катастрофи. Безпека наших ядерних об’єктів – це один із ключових викликів для всіх у світі», – сказав Денис Шмигаль.

Він додав, що українська сторона обговорювала це питання в ООН з керівництвом ЄС, головою МАГАТЕ паном Гроссі, Президентом Франції, прем’єрами Японії та Нової Зеландії, головами МЗС Великої Британії, Німеччини й Індії.

«Всі розуміють важливість демілітаризації ЗАЕС і безпечної роботи об’єкту. Як один із кроків у цьому напрямі МАГАТЕ планує збільшити свою місію на станції», – підкреслив Прем’єр-міністр України.

За його словами, український уряд також працює над організацією міжнародних місій ООН та ЄС на Запорізьку станцію.

«росія практично щодня влаштовує провокації й обстріли ЗАЕС. Вони хочуть відключити цю найбільшу атомну станцію в Європі від української енергомережі та продовжувати використовувати її як військову базу. Тому так важливо, щоб російські війська були виведені не тільки із Запорізької АЕС, але також з Енергодару. Має бути створена 30-кілометрова зона безпеки», – наголосив Денис Шмигаль.

Безпекова зона навколо ЗАЕС: чи є позитивні зрушення?

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×