Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3963
3963

Знищення нікопольськими зенітниками ворожого Су-34 може бути початком «нової ери» – коментар експерта

Знищення нікопольськими зенітниками ворожого Су-34 може бути початком «нової ери» - коментар експерта

Військовий експерт з групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко прокоментував сьогоднішнє знищення нікопольськими зенітниками ворожого бомбардувальника Су-34 над Єнакієвим передає Nikopolnews.

На думку військового аналітика, це подія зовсім непересічна, і ось чому.

Справа у тому, що окуповане місто Єнакієве Донецької області знаходиться знаходиться за 25 км від лінії фронту. Тобто знищення цього літака було здійснено за допомогою ППО.

Жодна мобільна ДРГ, озброєна ПЗРК не змогла б зайти так глибоко в тил ворога. У свою чергу, російська авіація весь цей час користувалася безпечним тилом для завдання ударів по позиціях ЗСУ ракетами повітря-поверхня з дальністю поразки до 30 км, – каже Коваленко

А після сьогоднішнього ураження ворожого літака можна зробити висновок, що тепер для російської авіації тил до 30 км вже не безпечний.

І це мені сильно нагадує появу у ЗСУ М142 HIMARS. Адже ці РСЗВ змусили окупантів адаптуватися до радіусу поразки до 80 км, що мало негативний вплив на їхню систему управління та забезпечення, – говорить аналітик

Віз зазначає, що наразі за рахунок авіації росіяни намагаються компенсувати нестачу сухопутних засобів ураження, зокрема – артилерії. Якщо ж знищення Су-34 у районі Єнакієвого – це не поодинокий випадок, а провісник системних можливостей ЗСУ, то, на думку Коваленка, можна говорити про черговий негатив для російських окупаційних військ.

Це у свою чергу потягне за собою черговий ланцюжок обмежень за можливостями, у наступі та обороні, оскільки застосування авіації за межами 30 кілометрової зони матиме значно менший ефект через невелику номенклатуру засобів поразки та їхню дефіцитність, – пояснює Олександр Коваленко

На оприлюдненому у мережах відео місцеві мешканці дивуються, що літак дістали з України аж тут. Вірогідно, раніше такого не було.

Знищення нікопольськими зенітниками ворожого Су-34 над Єнакієвим

Більше відео зі збитим нікопольськими зенітниками літаком ТУТ

Ще новини Нікопольщини:

«Її більше не існує» – захисники показали відео знищення гармати, яка обстрілювала Нікополь і район

Читайте також:

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×