Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3125
3125

Нова маячня росії: окупанти стверджують, що ЗАЕС обстріляли з берега Кременчуцького водосховища

Нова маячня росії: окупанти стверджують, що ЗАЕС обстріляли з берега Кременчуцького водосховища

Росіяни брешуть на кожному кроці і навіть у своїх офіційних звітах не турбуються про те, аби хоча б географічні дані надавати правильні. Нова маячня росіії: окупанти стверджують, що ЗАЕС обстріляли з берега Кременчуцького (!) водосховища. Звісно ж, звинувачують у цьому ЗСУ, передає Nikopolnews.

Як повідомляє російський “Інтерфакс” з посиланням на Міноборони рф, обстріли по Запорізькій АЕС та Енергодару здійснювалися одним із підрозділів 45-ї артилерійської бригади ЗСУ з вогневих позицій у районі селища (!) Марганець, на протилежному березі Кременчуцького водосховища, яке контролює українська армія.

Нова маячня росії: окупанти стверджують, що ЗАЕС обстріляли з берега Кременчуцького водосховища

Виникає риторичне питання: то ж чи можна вірити російським заявам, коли навіть назви географічних об’єктів у них просто взяті зі стелі?

Нагадаємо, Запорізька АЕС дійсно була обстріляна 5 серпня, причому двічі. Зробили це самі загарбники з метою влаштування провокації.

З даного приводу президент України Володимир Зеленський увечері п’ятниці звернувся до українців і світової спільноти. Дії росії він назвав тероризмом.

Сьогодні окупанти створили чергову надзвичайно ризиковану ситуацію для всієї Європи – вони обстріляли Запорізьку АЕС, причому двічі за день. Це найбільша атомна станція на нашому континенті. І будь-які обстріли цього об’єкта – це відвертий і зухвалий злочин, це акт терору.
Росія повинна відповідати вже за сам факт створення загрози для АЕС. І це не тільки ще один аргумент на користь визнання Росії державою – спонсором тероризму. Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від «Росатома» до всіх пов’язаних компаній і осіб. Це питання суто безпеки. Той, хто створює ядерні загрози для інших народів, сам точно не здатний безпечно використовувати атомні технології, – сказав Зеленський.

Ядерним тероризмом назвав те, що відбувається, і Андрій Єрмак.

Вся ядерна галузь рф має опинитися під санкціями, а сама росія – у списку країн-спонсорів тероризму, – заявив він.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×