Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
486
486

Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС: більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції 

Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС: більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції 

Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Сьогодні вранці, 20 листопада 2022 року, внаслідок численних російських обстрілів зафіксовано щонайменше 12 «прильотів» на майданчик Запорізької АЕС.

У результаті пошкоджено естакади зв‘язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобессоленої води, система продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції. Також зафіксовано три влучання в районі підстанції «Райдуга». Відомості про пошкодження та руйнування там ще з’ясовуються.

Характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчить про те, що рашисти цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 і відновлення виробництва електроенергії Запорізькою АЕС для потреб України.

Нещодавно Енергоатомом було ухвалено рішення, а Держатомрегулювання надано дозвіл щодо виведення енергоблоків 5 та 6 на мінімально контрольований рівень потужності для отримання пари, яка критично необхідна в зимовий період року для забезпечення безпеки енергоблоків, персоналу, населення та довкілля.

Рашисти всіляко намагались не дати українському персоналу станції запустити енергоблоки. Фейковим директором станції від росатому романенком, за сприяння російських військових, що захопили ЗАЕС і використовують її як власну військову базу, було заблоковано підготовку енергоблоків для виведення на мінімальний рівень потужності.

Однак цього їм виявилось недостатньо, і сьогодні рашисти обстріляли та пошкодили саме те обладнання, відмова якого унеможливлює будь-які подальші дії щодо запуску енергоблоків ЗАЕС.

Росіяни вкотре влаштовують ядерний шантаж та своїми діями наражають на небезпеку весь світ!

Вчергове звертаємося до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодару всіх російських військових і повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу! – йдеться у повідомленні Енергоатому.

Зазначимо, що росія, як завжди, звинувачує Україну у тому, що робить сама.

Російська пропаганда звинуватила Україну в нібито обстрілі Запорізької атомної електростанції. Заявляється, що на територію об’єкта (за яким б’ють самі ж окупанти) потрапило щонайменше вісім снарядів.

Це сталося у неділю, 20 листопада. Одне з підконтрольних Кремлю агенцій показало фото руйнувань.

Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС: більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції 

Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС: більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції 

Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС: більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції 

РосЗМІ з посиланням на Росенергоатом заявляють, що АЕС зазнала масованого артилерійського обстрілу, пошкодження отримали стратегічні об’єкти.

Мовляв, було випущено 12 снарядів. Шість потрапили до басейну фонтану-охолодження реакторів, два – до сухого сховища ядерних відходів.

Росіяни обстрілювали ЗАЕС – реакція МАГАТЕ

Потужні вибухи на території Запорізької атомної електростанції вчора ввечері та сьогодні вранці порушили період відносного спокою на ядерному  об’єкті та ще більше підкреслили нагальну потребу в заходах для запобігання ядерній аварії.

Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

«Експерти МАГАТЕ на ЗАЕС повідомили, що, ймовірно, відновився обстріл як поблизу, так і на території найбільшої в Європі атомної електростанції, за короткий проміжок часу вранці за місцевим часом було чутно більше десятка вибухів. Команда МАГАТЕ також могла побачити деякі вибухи з вікон», – йдеться у заяві Агентства.

Команда МАГАТЕ зазначила, що на ЗАЕС пошкоджені деякі будівлі, системи та обладнання на майданчику станції. Водночас повідомлень про постраждалих немає.

Рафаель Гроссі вчергове наголосив на необхідності якнайшвидше запровадити зону ядерної безпеки та захищеності навколо ЗАЕС.

«Я не здамся, поки ця зона не стане реальністю. Як показують очевидні обстріли, які тривають, це потрібно як ніколи», – сказав він.

Окупанти знищують унікальну екосистему навколо ЗАЕС (фото, відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×