Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1163
1163

Окупанти готують візит Гендиректора МАГАТЕ на ЗАЕС: чим це загрожує України?

Окупанти готують візит Гендиректора МАГАТЕ на ЗАЕС: чим це загрожує України?

Російські окупанти активно готують візит Гендиректора МАГАТЕ на ЗАЕС. Про це повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews. В Енергоатомі пояснюють, чим це загрожує Україні.

З  приводу підготовки візиту Гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Маріано Гроссі російські військові разом із представниками Росатома проводять спеціальні наради та навіть спілкуються з МАГАТЕ щодо організації приїзду місії агентства.

Що може принести візит самого Гендиректора або його представників на ЗАЕС? В Енергоатомі пояснюють:

Вочевидь, лише одне – в очах світової спільноти легітимізувати окупацію станції, спричинену перебуванням там ядерних терористів. Щоб МАГАТЕ, приїхавши, зафіксувало безпечний радіаційний фон і контроль над  ядерними матеріалами, схвалило стан ядерної та радіаційної безпеки й загалом наголосило б, що зараз на АЕС усе гаразд. Мовляв, всі решта питань – вони політичні, а МАГАТЕ політикою не займається.

Яким чином місія МАГАТЕ може потрапити на станцію – поки що невідомо. Ніхто з України їх туди не запрошував. Насамперед – з міркувань безпеки.

Приїхати на ЗАЕС через росію і потім Крим або інші тимчасово окуповані українські території під охороною російських військових без волі України?! Це означало б – ігнорувати міжнародне право, таки втрутитись у політичні питання, але – на боці росії. До того ж – нанести непоправної шкоди агентству як провідній світовій інституції з ядерної безпеки, імідж якої і так вже доволі сумнівний через відсутність адекватної реакції на акти ядерного тероризму, зокрема захоплення рашистами Запорізької АЕС, – зазначають в Енергоатомі.

В компанії пояснюють, що водночас чітка й наполеглива позиція МАГАТЕ щодо виведення російських військ, танків, іншої важкої техніки та вивезення зброї й боєприпасів із території ЗАЕС, політика тиску на росію з вимогою звільнення від загарбників території української атомної станції та передача контролю над ЗАЕС українській стороні – це єдиний спосіб прискорити візит експертів МАГАТЕ на станцію задля підтвердження її безпечного стану й оцінки шкоди, заподіяної злочинними діями окупантів, як це вже було зроблено на ЧАЕС.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу