Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2101
2101

“Викинули на підконтрольну територію України”: подробиці звільнення директора ЗАЕС

звільнили директора заес

Російські окупанти відпустили генерального директора ЗАЕС Ігора Мурашова.  Про це у Twitter повідомив голова Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаел Гроссі, передає Nikopolnews.

Я підтримую звільнення Ігоря Мурашова, генерального директора Запорізької атомної електростанції. Я отримав підтвердження, що Мурашов благополучно повернувся до своєї родини, – написав Гроссі.

Окупанти звільнили директора ЗАЕС

Відомо, що окупанти викинули Мурашова на підконтрольну Україні територію ввечері 3 жовтня. Зараз він у безпеці та перебуває в Зовнішньому кризовому центрі ЗАЕС у м. Запоріжжя. Про це повідомляє “Енергоатом“.

"Викинули на підконтрольну територію України": подробиці звільнення директора ЗАЕС

Перше фото після звільнення

Звільнення відбулося завдяки широкому розголосу надзвичайної події та неабияким зусиллям з боку Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, який зіграв значну роль у звільненні Ігоря Мурашова з російського полону.

«Три доби перебував генеральний директор ЗАЕС Ігор Мурашов у російському полоні. 30 вересня його автівку зупинили російські вояки і вивезли його із зав‘язаними очима у невідомому напрямку», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Він додав, що тиск на персонал Запорізької атомної станції досягає неймовірних масштабів.

«росіян не зупиняє навіть перебування спостерігачів МАГАТЕ на станції», – зауважив міністр енергетики.

Він наголошує, що попри звільнення Ігора Мурашова із полону такі ситуації є кричущими і російський терор має зупинитися.

«Ми не маємо покладатися на «добру волю» окупантів і терористів. Понад 100 працівників ЗАЕС піддавалися подібному жорсткому тиску. Це люди, які працюють із атомом і мають найвищий рівень відповідальності за якість своєї роботи», – сказав міністр.

Герман Галущенко закликав цивілізований світ зупинити російський терор на ЗАЕС та звернувся до МАГАТЕ «із публічним закликом дати оцінку таким діям росіян, що ставлять під загрозу ядерну безпеку світу».

Нагадаємо, у Енергоатомі повідомили, що генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова було затримано російським патрулем дорогою від станції до Енергодару. Окупанти зупинили автомобіль, його самого силоміць затримали і із зав’язаними очима відвезли у невідомому напрямку.

Гроссі назвав це затримання додатковою загрозою ядерній безпеці. А президент Зеленський – черговим проявом абсолютно відвертого російського терору.

Окупанти затримали гендиректора ЗАЕС та вивезли його у невідомому напрямку

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×