Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
250
250

Поблизу ЗАЕС стався вибух безпілотника – МАГАТЕ

Поблизу ЗАЕС стався вибух безпілотника МАГАТЕ

21 вересня поблизу ЗАЕС стався вибух безпілотника. Протягом тижня представники МАГАТЕ також чули звуки вибухів.

Про це йдеться у заяві МАГАТЕ від 26 вересня, передає Nikopolnews.

«Минулої суботи (21 вересня, – авт.) представники ЗАЕС повідомили команду про ймовірний удар безпілотника, який стався в п’ятницю вдень (20 вересня, – авт.) на підстанції 35/6 кВ приблизно за 300 метрів від станції», йдеться у заяві.

Побувавши на місці події представники МАГАТЕ помітили вплив вибуху на один з двох трансформаторів підстанції. Ними були помічені і залишки батарей і металеві частини ймовірного безпілотника.

Поблизу ЗАЕС стався вибух безпілотника

Поблизу ЗАЕС стався вибух безпілотника МАГАТЕ 2

Протягом тижня МАГАТЕ також чуло вибухи поблизу майданчика. Але про пошкодження станції не повідомляли. Окрім того, представники місії продовжили щотижневий огляд території Запорізької АЕС. Вони відвідали  турбінні зали реакторних блоків № 3 і 4  знову не отримали доступу до західних частин будівель.

Ще представники МАГАТЕ провели обхід будівлі реактора блоку №5, спостерігаючи за щомісячним перемиканням між насосами охолодження басейну відпрацьованого палива, а також деякими основними компонентами реактора і кімнатами систем безпеки.

Ще новини Енергодара та ЗАЕС: Росіяни на ЗАЕС навчають пілотів FPV: Нікополь використовують у якості полігону – ЦПД РНБО

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу