Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1126
1126

Полеглому Захиснику з Енергодара, який намагався не пустити ворога до міста, просять присвоїти звання Героя України

Полеглому Захиснику з Енергодара, який намагався не пустити ворога до міста, просять присвоїти звання Героя України

Полеглому Захиснику з Енергодара, який намагався не пустити ворога до міста, просять присвоїти звання Героя України. На сайті Президента оприлюднено відповідну петицію. Аби її було розглянуто, залишилося зібрати трохи більше 3,5 тисячі голосів.

Про це інформує Nikopolnews.

Від імені дружини, матері, сестри, дітей, друзів та побратимів автор петиції Звонарьова Тетяна Сергіївна просить підтримати петицію та присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) загиблому молодшому лейтенанту Ляху Олександру Володимировичу 08.06.1986 р.н.

Полеглому Захиснику з Енергодара просять присвоїти звання Героя України

Зазначається, що чоловік був командиром розвідувальної групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціального призначення 71-ї окремої єгерської бригади десантно-штурмових військ в/ч А4030 Збройних Сил України.

Олександр народився та виріс в місті Енергодар Запорізької області. Здобув дві вищих освіти, закінчив Харківський національний університет будівництва і архітектури, за фахом працював на ЗАЕС і закінчив Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, був магістром психології, допоміг багатьом людям позбавитись ігрової залежності.

На початку повномасштабного вторгнення вступив в ряди територіальної оборони міста Енергодар. Мав чітку проукраїнську позицію, приймав активну участь в мітингах проти загарбників. Виїхавши з окупації, добровільно поповнив ряди Збройних Сил України. З 25-го серпня 2023 р. перебував на військовій службі у військовій академії м. Одеса.

Олександр відважно виконував свій обов’язок громадянина України. Був сильним духом, сміливим, нескореним, щирим та позитивною людиною. Перебуваючи завжди у зонах бойових дій, він ніколи не скаржився, що йому важко, навпаки старався підтримати побратимів і свято вірив у перемогу. Був відзначений командиром 71-ї окремої єгерської бригади десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Був учасником бойових дій, – йдеться у тексті петиції

1 квітня 2024 р. під час виконання бойового завдання, захищаючи територіальну цілісність Батьківщини біля населеного пункту Нетайлове Донецької області, отримав поранення, несумісні з життям. У нього залишилася неповнолітня дитина.

Це дуже важка та болюча втрата для всієї сім’ї. Олександр віддав найдорожче — своє життя, за вільну Україну та мир, маючи купу планів та нездійснених мрій. Низький уклін та шана Герою! Вічна пам’ять усім захисникам і захисницям! Слава Україні! – йдеться у повідомленні

Підписати петицію можна ТУТ. До завершення терміну збору підписів залишилося 40 днів. Необхідно зібрати 20 000 голосів.

Ще новини Енергодара: Скільки окупантів на ЗАЕС зараз і яка ситуація в Енергодарі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×