Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
567
567

Представник ЗАЕС під тиском дав інтерв’ю російським ЗМІ і записав відеозвернення

Представник ЗАЕС під тиском дав інтерв’ю російським ЗМІ і записав відеозвернення

Представник ЗАЕС, заступник начальника управління по роботі з громадськістю та ЗМІ Андрій Туз, ймовірно під тиском, дав інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ і записав відеозвернення. Тепер ці матеріали окупанти використовують у своїх інтересах, масово поширюючи їх. Про це повідомляють Енергоатом і міський голова Дмитро Орлов, передає Nikopolnews.

Відеозвернення працівника пресслужби Запорізької АЕС, записане під примусом та «із темника», абсолютно не відповідає дійсності. Як і «розлоге» інтерв’ю, яке він начебто добровільно дав росЗМІ, – пише Енергоатом.

Як стало відомо, сьогодні, 23 червня 2022 року, у російських засобах масової інформації, Телеграм-каналах і численних окупаційних пабліках масовано розповсюдили відеозвернення та інтерв’ю заступника начальника управління по роботі з громадськістю та ЗМІ Андрія Туза про нібито підтримку ним російських окупантів, а також про «замовлення від ВВС та київської влади» на «неправдиві» сюжети про сам факт і перебіг захоплення росією Енергодару та ЗАЕС.

Практично вся озвучена Андрієм Тузом інформація, не враховуючи особистих даних, є неправдивою, і абсолютно очевидно, що озвучена під примусом з боку російських загарбників, – пише Енергоатом.

Зазначається, що ціллю таких вкидів є безуспішні спроби та намагання окупантів схилити на свій бік енергодарців взагалі та працівників ЗАЕС зокрема. Але абсолютно очевидно, що текст відеозвернення, заздалегідь підготовлений росіянами, Андрій Туз, йдучи «прекрасним містом Сочі», читає з якогось папірця, який просто не потрапляє в кадр.

Підкреслюється, що сам факт його «відпустки» у Сочі також переконливо свідчить про насильницький характер його там перебування, адже жодному працівнику вже четвертий місяць поспіль захопленої російськими військами Запорізької атомної електростанції навіть на думку не спало б «поїхати відпочивати» до будь-якого міста рф.

Представник ЗАЕС під тиском дав інтерв’ю російським ЗМІ і записав відеозвернення

Саму інформацію, яку «озвучив» та «розповів» Андрій Туз, дуже легко спростувати, адже є документальні відеозаписи та численні фото, зроблені самими енергодарцями під час добровільних патріотичних акцій та відчайдушних зусиль не пустити ворога ні у своє місто, ні на Запорізьку АЕС, – пише Енергоатом.

Слова про «замовлення ВВС та київської влади» на створення неправдивих сюжетів, нібито «знятих поза межами міста і далеко від атомної станції», спростовуються саме тими відео, про які йдеться. А кількість людей, які виходили на акції, не залишає жодних сумнівів у їхній непримусовості та щирості. Як підтверджують факт обстрілів станції її зруйновані та пошкоджені будівлі, а головне загибель трьох нацгвардійців, яких ховали всім містом.

Тому сьогодні Енергоатом знову та вкотре звертає увагу світової громадськості та міжнародних інституцій, зокрема й «атомних», на те, що відбувається в місті-супутнику найбільшої атомної електростанції Європи та на ній самій. А це дедалі жорсткіші залякування та викрадення людей із подальшими катуванням і тортурами, щоб вибити ось такі «зізнання» й «інтерв’ю».

До подібної тактики росіяни вдаються ось уже не перший місяць, і саме внаслідок цього, а не через «любов» до росії та «дуже ввічливих людей» виходять в ефір, папір та електронний простір матеріали, які мають сприяти прийняттю українцями російської окупації. Ворог прагне саме цього.

Можна назаписувати хоч сотню фейкових звернень, сюжетів та розповідей, але повірити в них можуть хіба що в росії й суті це не змінить: Енергодар і Запорізька атомна електростанція були, є та будуть українськими. І люди, які там живуть і працюють, – також, – резюмує Енергоатом.

Представник ЗАЕС під тиском дав інтерв’ю російським ЗМІ і записав відеозвернення

Весь фундамент орківськоі пропаганди тримається  на трьох основних стовпах: масштабованій  безглузній брехні, залякуванні і добиванні  тих, хто ще має власну думку та позицію, а ще публічному каятті «внєзапно прозрівших». Весь цей продукт пропаганди загарбники з 3 березня – дня захоплення Енергодара і до нині, штампують швидко, як на конвеєрі. Під дулами автоматів, тижнями і місяцями у катівнях, під загрозою знищення  близьких та рідних людина зізнається в чому завгодно. Від вбивства Кеннеді до участі в «неонацистських формуваннях» та зберіганні під власною подушкою РПГ, – зазначає міський голова Енергодара Дмитро Орлов, коментуючи дану ситуацію.

На жаль, саме це вже тривалий час відбувається в місті енергетиків. Ми бачимо як катують, ламають та знущаються над людьми, – додає він.

І розповідає, що сьогодні орки виклали чергове таке «зізнання» від заступника начальника УРЗМІ, депутата міської ради Андрія Туза. «Зізнання», яке він читає з папірця, шкутильгаючи вулицею під конвоєм орків. А ще є друковане  «інтерв’ю»з ним же, яке більше схоже на протокол допиту.

За словами Дмитра Ррлова, таких «покаянь» окупанти вже випустили в ефір немало, щоб дезорієнтувати українців. Під іх безжальні жернова потрапили начальник пожежно-рятівного  загону Віталій Троян, депутат міської ради Андрій Джунь та інші енергодарці. Які теж «зізнавалися».   Але будь-яка мисляча людина бачить ціну цим «зізнанням», розуміючи, яким чином вони були отримані.

Останнє, що варто зараз робити – швидко вішати ярлики на людей. Адже саме на це розраховує ворог. Це і є головна мета таких відео. Оцінка кожного вчинку кожної людини обов’язково буде дана. Але з холодною головою. По закону і по совісті, – озвучив Дмитро Орлов своє ставлення до ситуації.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×