Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4002
4002

Причиною трьох вибухів біля ЗАЕС ймовірно стали тварини – МАГАТЕ

Причиною трьох вибухів біля ЗАЕС ймовірно стали тварини – МАГАТЕ

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) повідомило про три вибухи наземних мін біля ЗАЕС цього тижня, повідомляє Інтерфакс Україна, передає Nikopolnews. Ймовірною причиною вибухів стали тварини.

“Вибухи не завдали серйозної шкоди, але ще раз наголосили на потенційних ризиках ядерної безпеки на об’єкті”, – йдеться у повідомленні на сайті агентства в ніч на четвер.

У МАГАТЕ уточнили, що 28 вересня о 6-й годині ранку приблизно за 50 метрів від огорожі ЗАЕС вибухнула одна фугасна міна, а напередодні вибухи сталися біля каналу, яким вода з резервуара надходить на станцію для її системи охолодження, вибивши вікна в машзалі реактора.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі висловив глибоке занепокоєння вибухами наземних мін поблизу ЗАЕС, що сталися цього тижня, а також частими обстрілами станції або поблизу неї протягом останніх двох місяців.

Він знову наголосив на важливості негайного створення зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС, нагадавши, що минулого тижня в Нью-Йорку розпочав переговори з Росією та Україною, спрямовані на узгодження та реалізацію такої зони, і заявив 26 вересня на Генеральній конференції МАГАТЕ, що готовий продовжити консультації в обох країнах.

Пропозиція створити зону безпеки на ЗАЕС отримала сильну міжнародну підтримку, – Гроссі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×