Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2176
2176

Не вибух: Буданов розповів, яку катастрофу планували росіяни на ЗАЕС

Не вибух: Буданов розповів, яку катастрофу планували росіяни на ЗАЕС

Голова української розвідки Кирилов Буданов, розповів, яку саме катастрофу планували росіяни на ЗАЕС. Деталі він розкрив в інтерв’ю Українській правді, передає Nikopolnews.

За словами Буданова, загроза на ЗАЕС все ще залишається, адже нічого глобально не змінилося – станція все ще під окупацією варварів. Але кризовий момент, коли рашисти хотіли штучно влаштувати на станції техногенну катастрофу, на думку голови української розвідки, вже минув.

Справа не в підриві атомної станції в тому сенсі, як всі розуміють, що там бах – і розлетілася на всі боки радіація. Там набагато цікавіше вони хотіли зробити: штучне перевантаження системи і контрольований викид радіації. Тобто локалізований за місцем. Всі подібні ігри завжди дуже погано закінчуються. За нашим розумінням, це точно призвело би до реальної ядерної катастрофи, — зазначив Буданов

На запитання, чи було втручання розвідки, аби катастрофи не сталося, Буданов відповів: «Саме по собі нічого у світі не відбувається – все, що можу сказати»

На жаль, видихати поки зарано. Адже ЗАЕС окупована

І в принципі нічого глобально там не змінилося. Єдине, що кризовий момент, слава Богу, ми пройшли. Я не буду відкривати вам дані, як і що для цього було зроблено. Але ми його на той час пройшли. Проте це не знімає питання, що якщо росія захоче знову щось подібне скоїти, в неї будуть всі можливості для цього. Чи зможемо ми знову запобігти цьому? Сподіваюся, що зможемо, — сказав Буданов.

Ще новини ЗАЕС: ГУР тричі намагалося звільнити ЗАЕС – Буданов

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×