Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
229
229

На працівників ЗАЕС окупанти посилюють психологічний та фізичний тиск

працівників ЗАЕС

Російські окупанти посилили психологічний та фізичний тиск на українських працівників ЗАЕС, а в окупованому Енергодарі збільшили кількість патрулів.

Про це у вечірньому зведенні 22 квітня повідомив Генеральний штаб ЗСУ, передає Nikopolnews.

У Генштабі кажуть, що на Запорізькій АЕС існує критична нестача кваліфікованих працівників. Окупанти застосовують до українських працівників залякування, погрози, шантаж і тортури, аби ті погодилися отримати російське громадянство та підписати трудові договори з російською державною корпорацією «росатом».

А в Енергодарі, окрім збільшення патрулів, на блокпостах росіяни почали більш прискіпливо перевіряти особисті документи та оглядати транспортні засоби. Окупанти обмежили відвідування лісових зон: громадян України, яких помітили в цих локаціях, працівники ФСБ рф беруть на контроль і перевіряють персональні дані.

Також, за даними Генштабу, представники російських спецслужб у місті організували приховане спостереження за громадянами України, які відмовилися від отримання російського паспорта.

«Беруть до уваги, зокрема, джерела фінансових доходів таких громадян. Представників ФСБ рф цікавить, яким чином відбувається перерахунок коштів з території підконтрольної уряду України до тимчасово захоплених територій області та яким чином ці кошти конвертуються в готівку», розповіли у Генштабі.

Російські війська захопили Енергодар та Запорізьку АЕС на початку повномасштабного вторгнення — у березні 2022 року. Попри оголошену окупантами «анексію» Запорізької АЕС, на станції продовжують працювати українські фахівці. Але для роботи окупанти змушують отримувати російські паспорти й підписувати договір із «росатомом».

У січні «Енергоатом» повідомляв, що всі шість енергоблоків ЗАЕС зараз зупинені, а окупанти блокують їх увімкнення. Окупована станція продовжує постійно споживати електроенергію на власні потреби з енергосистеми України.

Ще новини України: Як розшукують зниклих безвісти та повертають тіла загиблих українських військових

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×